| AndreeaDeeaDs a întrebat:

De ce cuceritorii Egiptului au dus în țările lor de origine monumente și obiecte cu valoare simbolică ale culturii și civilizației egiptene?

Răspuns Câştigător
| Eireann a răspuns:

Obiectele nu aveau doar valoare simbolica - aurul si pietrele pretioase si semi pretioase erau adesea folosite in Egipt la fabricarea bijuteriilor, statuetelor sau a elementelor decorative din temple. Altele au fost aduse ca si curiozitati sau pentru a fi studiate - Egiptul are o civilizatie si cultura care a fascinat si inca fascineaza pe multa lume. Tin minte ca citisem undeva ca intr-o perioada o mumie era considerat un obiect decorative de bun gust in conacele nobilimi din Marea Britanie.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Aceasta este temă pentru scoală? Pune mîna pe cartea de istorie si citeste vei afla tu de ce sau de ce nu.

| AndreeaDeeaDs explică (pentru CristiDinBucuresti):

Eu as spune sa ne vedem de lungul nasului, nu e tema si nici nu sunt eleva, am terminat facultatea de istorie si stiinte politice, fac doar o documentare despre Egiptul Antic pentru ca am nevoie la scoala unde predau, am niște surse, dar voiam sa dețin cât mai bine subiectul. Pentru ce intervii tu dacă habar nu ai răspunsul la intrebare? Trebuie sa iti dau tie explicații? Pune tu mana pe perna si culcă-te ca te doare capul. Asa e romanul, nu poate sa nu isi tina gura închisă. Vai de capul tău si la vârsta ta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru AndreeaDeeaDs):

Hai pa culca te tu daca ai terminat facultatea trebuie sa stii nu sa intrebi aici, se vede ca esti tufă de venetia.

| Catrice a răspuns:

Trofeu/prada de războihee hee

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Posteritate istorică și studiu.