| Anonim9118 a întrebat:

De ce daca moare o găină cei mai mulți dintre oameni o dau de mâncare unui animal (cum ar fi un câine) și nu o mănsnca că "e moarta și nu mai e comestibilă",dar daca o tai tu atunci e foarte buna,sau când cumperi peste și cei de la pescărie ți-l dau tot mort logic de ce unii oameni au această mentalitate? La extrema cealaltă sunt cei care din potriva ar găti ORICE melci, râme etc de ce? Voi ați mâncat/mânca un animal care a murit de moarte buna dar nu l-ați tăiat voi?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

La ce antibiotice baga unii in bietele pasari, nu ar fi mare diferenta daca acestea ar ajunge pe farfurie rapuse de boala sau de cutit.Asa era inainte, pe vremea strabunicilor si bunicilor, insa acum majoritatea oamenilor nici nu vor sa auda de medicul veterinar, prefera ei sa faca cum ii taie capul, facandu-si rau atat lor cat si animalelor.Deci nu este nicio regula ca acele gaini sunt sanatoase, e presupunerea proprietarului.

5 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Daca animalul a 'cazut mort la datorie' exista o sansa sa-l fi ucis o boala ce poate fi transmisa mai departe omului. In momentul in care un animal e ucis de om, stim aproape sigur ca era sanatos si bun de mancat inainte. De aia nici pestii care sunt gasiti direct morti plutind in apa nu se mananca niciodata, dar cei pescuiti da.

| VoidEternal a răspuns:

N-ai gândit-o pe asta prea mult, așa-i?

Răspunsul pe scurt e că moartea de cuțit nu e transmisibilă.

| Wolf1988 a răspuns:

Daca gasesc o gaina moarta o ingrop.
Dar daca te intereseaza imi lasi PM si ti-o pun la curier.
Imi zici dupa daca a fost ok.

| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca nu stii cauza mortii ei. Si se pot imbolnavi si cei care o mananca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e deloc logic că dacă un animal moare e clar că are o boala și nu ar trebui mâncat? Sau moare de bătrânețe și carnea nu mai e se nicio calitate.