| Kassandra1408 a întrebat:

De ce este omul singura fiinte morala?

17 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Omul nu e moral!

| Flav a răspuns:

Cine te-a pacalit ca omul este moral?

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Sigur nu ai încurcat raţiunea cu moralitatea? În ziua de azi cei mai mulţi nu găsesc nimic moral la om...

nony
| nony a răspuns:

Omul este cel mai imoral animal.Cainii tot mai sar in ajutorul nostru, cati oameni ai vazut sa sara in ajutorul... oricui?
Sunt exceptii, foarte putine.

| Razvan a răspuns:

Omul pare moral, un actor care ii place sa intretina aparentelewinking

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Pentru ca este inzestrat cu discernamant si cu vointa de a-si alege totodata modul de comportament. Atitudinile sunt luate cu ratiune si nu instinctiv. Din pacate insa omul nu alege intotdeauna numai binele. De aceea se coboara sub conditia animala. Mark Twain, in nuvela sa numita "Strainul misterios", a afirmat la un moment dat ca, a face pe un om animal, ar insemna sa jignim bietul animal. Caci el, daca face rau, o face fara a avea simt moral, pe cand la om se pune altfel problema. Exista o dualitate in noi care nu o putem nega oricat am incerca; pana la urma partea animalica din noi nu este ceva rau in sine - este o conditie a existentei fizice! Dar spiritualitatea, constiinta de sine, aplecarea asupra propriei persoane si judecarea ei, deci MORALA - asta ne ridica!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

O fi singurul care a gustat din fructul oprit.

| Aero a răspuns:

O sa faci la filosofie in clasa a 12-ahee hee emmanuellex ar merita fundawinking

| Hombre a răspuns:

Asa ma pacaleau si pe mine cei mari cand eram mic iar acum incearca cei mici sa ma pacaleasca cand sunt mare.Nu stiu ce sa mai cred.

| costymaximus a răspuns:

Pentru ca poate deosebi binele de rau.

| Alien a răspuns:

Te inseli, nu este doar omul fiinta morala ci si extraterestri cu Dumnezeu si moralitatea caracterizeaza multe alte lucruri natura, caracterul, valoarea!
Pot spune ca si omul e fiinta morala pentru ca sa incadrat in parametri definitiei moralitati!
Sa nu ne bucuram ca suntem morali, nu e victoria noastra!

| Ploaia a răspuns:

Fiecare animal in parte gandeste in felu asta tongue se crede superior oricarei rase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul este imoral. uitate in jurul tau. ce legatura vezi tu la oameni cu moralitatea? ar trebui dar nu e. oricine pe undeva incalca o lege morala sau laica.si atunci unde e moralitatea sau spiritul civic? ca sa nu spun respectul fata de legi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece el gindeshte corect sau nu corect dar in orice caz gindeshte

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca are ratiune.

| xitty a răspuns:

Fiindca asa am fost creati
si degeaba ne gandim de ce s-a gandit Dumnezeu sa ne faca pe noi sa gandim, ca ne pierdem timpul gandindu-ne degeaba

| n a răspuns:

Pentru ca diferenta dintre noi si animale o face ratiunea.