Sigur nu ai încurcat raţiunea cu moralitatea? În ziua de azi cei mai mulţi nu găsesc nimic moral la om...
Omul este cel mai imoral animal.Cainii tot mai sar in ajutorul nostru, cati oameni ai vazut sa sara in ajutorul... oricui?
Sunt exceptii, foarte putine.
Pentru ca este inzestrat cu discernamant si cu vointa de a-si alege totodata modul de comportament. Atitudinile sunt luate cu ratiune si nu instinctiv. Din pacate insa omul nu alege intotdeauna numai binele. De aceea se coboara sub conditia animala. Mark Twain, in nuvela sa numita "Strainul misterios", a afirmat la un moment dat ca, a face pe un om animal, ar insemna sa jignim bietul animal. Caci el, daca face rau, o face fara a avea simt moral, pe cand la om se pune altfel problema. Exista o dualitate in noi care nu o putem nega oricat am incerca; pana la urma partea animalica din noi nu este ceva rau in sine - este o conditie a existentei fizice! Dar spiritualitatea, constiinta de sine, aplecarea asupra propriei persoane si judecarea ei, deci MORALA - asta ne ridica!
Asa ma pacaleau si pe mine cei mari cand eram mic iar acum incearca cei mici sa ma pacaleasca cand sunt mare.Nu stiu ce sa mai cred.
Te inseli, nu este doar omul fiinta morala ci si extraterestri cu Dumnezeu si moralitatea caracterizeaza multe alte lucruri natura, caracterul, valoarea!
Pot spune ca si omul e fiinta morala pentru ca sa incadrat in parametri definitiei moralitati!
Sa nu ne bucuram ca suntem morali, nu e victoria noastra!
Fiindca asa am fost creati
si degeaba ne gandim de ce s-a gandit Dumnezeu sa ne faca pe noi sa gandim, ca ne pierdem timpul gandindu-ne degeaba