Inteligenta capata diferite forme si noante in functie de anumiti factori si grade de comparatie. Unele persoane pot excela in stiinte exacte matematica, fizica, chimie etc dar au un un nivel de inteligenta emotionala scazuta. Asta aducandu-le un avantaj profesional in acele domenii dar un dezavantaj in alte domenii diferite sau situatii in care te bazezi be un alt set de aptitudini diferite gen, pshiologie, muzica, arte si altele
"[cei ce] se pricep la științe exacte gen matematică, fizică, chimie, sunt mai inteligenți decât cei care nu excelează la aceste materii"
să ințelegem că tu ești una d-aia din a 2 a categorie?
Pai e simplu de ce, pentru ca mate, fizica si chimia necesita f multa inteligenta, ca altfel nu le poti face.
Spre deosebire de celelalte care necesita mai multa memorie si mai putina intelegere.
Si asa e, un inginer care-ti proiecteaza un avion sa nu-ti pice cu tot ce-i trebuie, materiale si altele, si alta e unu care-ti recita poezii, iti face comentarii la romana sau iti invata la istorie, biologie sau geografie, adica toceala.
Cunosc persoane care în școală/liceu aveau 10 pe linie dar la viață socială erau praf.
E vorba de medie, nu de exceptii.
Imaginează-ți că s-ar da note corecte la Muzică.
Și jumătate din clasă sunt afoni. N-au "ureche muzicală" pentru că așa s-au născut.
Indiferent cât s-ar strădui și cât ar învăța, tot afoni rămân și tot note mici ar lua. Asta nu s-ar schimba niciodată.
Probabil științele exacte sunt singurele care pot diferenția un elev care își dă silința și învață, sau unul inteligent care pricepe ușor, de unul delăsător sau mai prostănac.
E o părere. Poate greșesc.
Pentru că de multe ori la materii umaniste se dau note din burtă, așa că toată lumea are 10. Daca s-ar nota corect sau s-ar preda materiile serios, n-ar fi note așa mari
Dap, maica-mea a copiat la geografie, a mai inflorit putin povestea si a luat cu doua puncte mai mult decat cel de la care a copiat.
Concepția vine din faptul ca sunt materii mai grele. Dar în cazul asta e vorba de IQ de logica mai degrabă, căci cum știm inteligenta e de mai multe feluri.
Sunt printre cele care aduc un beneficiu practic în societate, și monetar pentru companii, economie, indivizi, etc.
Sunt mai multe tipuri de inteligență, însă din obișnuința umană, și pe urmă din ordin, se glorifică doar câteva din ele, se glorifică selectiv, conștient sau inconștient. Dar, fiecare are libertatea de a învăța și progresa în ce vrea, însă unele lucruri nu prea au scop obiectiv, practic, în societate, deci nu se investește timp și bani pentru asta, prin urmare, se dorește foarte puțin din celelalte domenii; sau depinde de situații și domenii.
De obicei, acestea sunt materile principale, împreună cu româna. În plus, aceste materii sunt destul de greuțe, astfel încât nu toți le pot înțelege. Prin urmare, această concepție este greșită.
1. Eu sunt curios de unde aceasta intrebare. Adica, ce te-a determinat sa pui aceasta intrebare.
2. Corect este spus ca cei ce se pricep la stiinte exacte sunt mai inteligenti, dar, aceasta conceptie este una relativa. Cum spunea mai Marele Albert Einstein, nu ii poti cere unui peste sa urce in copac, precum nu ii poti cere unei meduze sa zboare. Deci, tine de viziunea si perspectiva colectiva fata de aceste calitati.
Precum societatea da valoare monetara a tot ce ne inconjoara, tot asa da valoare si acestor calitati. Spre exemplu, un obiect care poate costa 1 milion de euro, la fel de bine poate valora si 0 Euro.
Un exemplu mai concret o sa dau diamantele (stiu ca sunt un pic off-topic dar tot on-topic e... oarecum). Se spune ca la ora actuala exista atatea diamante incat fiecare dintre noi am putea fi blindati de diamante, numai ca multe diamante sunt "trase pe dreapta" ca sa creasca valoarea caratului. Deci un diamant de x carate poate valora xx Euro sau 0 Euro. Depinde din ce perspectiva privesti.
Isvziwbdj întreabă: