| Ammizzu a întrebat:

De ce femeile, ani de zile au fost considerate inferioare si nu aveau drepturi ca barbatii? Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar cred ca intelegeti la ce ma refer

14 răspunsuri:
| William a răspuns:

Poate pentru ca nu puteau sa faca ce faceau barbatii, ma refer la munca fizica.

| Moncherie a răspuns:

Pentru ca pe vremuri, adica acum mai multe secole doar barbatii aveau voie la educatie. Se considera ca femeia e cea care trebuie sa se ocupe de gospodatie si de cresterea copiilor. Asta era rolul ei. Barbatii trebuiai sa invete si sa faca armata. Avand mai multe cunostinte decat femeile, ei aveau dreptul la vot. Doar femeile care proveneau din clasele superioare, aveau dreptul la educatie. Restul nu.

| CinevaNou a răspuns:

Pentru ca trebuie sa stea jos cand fac pipi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca in evul mediu accentul se punea mai mult pe forta bruta si logica. Astazi ne axam pe inteligenta emotionala, dezvoltare si egalitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce acum femeile sunt considerate superioare si beneficiaza de drepturi in plus? Pentru ca acum, ca si atunci, exista si existau niste paradigme de **** prin care oamenii vad/vedeau alti oameni.

| Happyjump a răspuns:

Sincer,chiar nu stiu dar in fiecare zi regret ca sunt fata.

| adriandibosfcdb123 a răspuns:

Pentru ca barbatii au luptat pentru tara

| albastrica009 a răspuns:

Erau inferioare pentru ca barbatii erau si sunt in continuare mult mai puternici fizic.Asa ca la inceput cand nu exista o cultura atat de dezvoltata s-au autoproclamat superiori. Oricum, barbatii au o mentalitate diferita de cea a femeilor.Adica ei au instinctul asta de a domina, de a fi mai puternici.

| M3K4N0ID a răspuns:

Deoarece era altfel comunismul!

| Ammizzu explică (pentru M3K4N0ID):

Acest lucru se intampla din evul mediu si se intampla aproapte in majoitatea tarilor.

| M3K4N0ID a răspuns (pentru Ammizzu):

Pai asa este din mosi in mos, n-ai ce face!

| albastrica009 a răspuns (pentru M3K4N0ID):

In timpul comunismului toti oamenii erau egali 100%. Femeile aveau aceleasi drepturi cu barbatii.

| Ronni a răspuns:

Înainte de revolutia industrială societatea era bazată pe agricultura, iar scopul principal era de a se reproduce. In același timp bărbații erau mult mai puternici ca femeile care își petreceau marea majoritate timpului având grija de copii si crescandu-i.
Pentru ca bărbații dețineau cea mai mare forța de munca si întrețineau familia, prin urmare, aveau si cea mai mare autoritate in familie.

| steffybossu a răspuns:

Pentru ca pe vremuri, adica acum mai multe secole doar barbatii aveau voie la educatie. Se considera ca femeia e cea care trebuie sa se ocupe de gospodatie si de cresterea copiilor. Asta era rolul ei. Barbatii trebuiai sa invete si sa faca armata. Avand mai multe cunostinte decat femeile, ei aveau dreptul la vot. Doar femeile care proveneau din clasele superioare, aveau dreptul la educatie. Restul nu.