| AndreeaElena a întrebat:

De ce in opera "Moara cu noroc" Ghita a omorat-o pe Ana?

7 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

De gelozie parca. Ghita era barba-su sau infractorul ala temut de toti?

| RXN a răspuns:

Pentru ca l-a inselat cu Lica, fapt ce i-a incalcat demnitatea lui de sot, Ana incalcand in felul asta si legile nescrise, morale ale societatii.Cu toate ca el o impinsese in bratele lui Lica, Ghita o ucide pe Ana si orbit de gelosie, nefiind capabil sa accepte faptul ca a fost tradat.

| Smile94 a răspuns:

Ghita din dorinta de razbunare o impinge indirect pe Ana in bratele lui lica. El nu se indoieste de Ana dar gelozia isi face loc dar o spulbera spunand ca 'nu m-am temut niciodata nu o sa ma tem nici acum''dar Ghita pleaca in cautarea lui Pintea lasand-o singura. Vazand purtarea lasa a sotului ei precum si neincrederea cu care este vazuta de acesta ea se arunca in bratele lui Lica spunand de ghita ca este'barbat in imbracat haine femeiesti'' Dupa ce isi inseala sotul ea il roaga pe Samadau sa o ia cu el dar este refuzata si acesta pleaca in drumul lui.Intors, Ghita isi da seama de infidelitatea sotiei si o omoara spunandu-i ca inca o iubeste dar nu poate trai cu gandul ca a fost inselat

| llucixxl a răspuns:

De ce nu citești nuvela?

| Byankaa66 a răspuns:

Pt ca l-a inselat cu Lica

| Luiza_1503 a răspuns:

Toti cei ce-au raspuns incercand sa te lamureasca au dreptate. Insa, recent la bac a picat la Subiectul III aceasta nuvela, si am citit intr-un articol despre modul in care un profesor de romana ar fi rezolvat subiectul...si la un moment dat spunea ca Ghita pentru bani a omorat-o pe Anastraight face. poate eventual pentru a se razbuna pe Lica pentru nelegiurile sale, printre care si insusirea unor bani ce apartin altor persoane, de pilda arandasul( adica frauda) ...Sau imi scapa mie ceva si avea dreptate?big grin