| aDEeLAa a întrebat:

De ce in Romania mortalitatea e mai crescuta decat natalitatea si sporul natural e negativ?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Asa este in toate tarile europene. Nici una nu are spor demografic natural. In societatile moderne oamenii sunt individualisti, vor sa o duca cat mai bine, sa consume cat mai mult, si atunci fac cat mai putini copiii, adica unul. Daca la o generatie fiecare pereche face un copil, generatia copiilor va fi doar jumatate din cea a parintilor. Sigur, unii nu fac nici unul, altii fac doi, unii chiar mai multi, media e cam 1, 7 pe pereche, adica insuficient pentru inlocuire. Lamurita? O zi buna.

| aDEeLAa explică (pentru minrest):

Foarte! Multumesc frumos! :* Insa, aveti idee daca exista undeva sporul natural pozitiv?

| minrest a răspuns (pentru aDEeLAa):

Da, cum sa nu am. In Africa Neagra, toate tarile arabe, India, Asia de Sud-Vest, si, intr-o masura mai mica, America Latina. Ti-am spus pe regiuni, merge mai repede. Iar spor negativ, Marea Britanie si dominioanele, Europa Occidentala, S.U.A., Japonia. Daca vrei explicatii suplimentare imi spui. O zi buna.

| aDEeLAa explică (pentru minrest):

Tarile care au sporul natural pozitiv nu sunt dezvoltate nu? cel putin Africa am senzatia ca nu e prea dezvoltata. ( poate ma inselbatting eyelashes ) Eu ma gandeam ca un motiv pentru sporul negativ l-ar putea constitui si metodele de contraceptie, Credeti c-ar putea fi si asta? Aveti idee ce favorizeaza procesu de natalitate la ei?

| minrest a răspuns (pentru aDEeLAa):

Sigur. Asta este. Toate sunt slab dezvoltate. Iti spuneam ca in societatile moderne oamenii vor sa consume, sa o duca bine si de asta nu fac copii. Dar daca societatea nu e dezvoltata economic, oamenii NU POT sa o duca bine oricum, chiar daca nu fac copii. Sigur, copiii te costa, dar prefera sa ii faca, daca oricum nu ar realiza mare lucru fara ei. In ce priveste contraceptia, acolo cresterea populatiei fiind prea mare, se face campanie contra natalitatii mereu, mijloacele de contraceptie sunt gratuite, si tot se inmultesc.

6 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Din cauza...prezervativului!

| catanavip a răspuns:

Pentru ca o mare parte din tineri sunt plecati si nu mai echilibreaza balanta ramanand toata partea in varsta in tara.