anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce invatam despre daci si romani, cum sa ne dam cu parerea din ce popor ne tragem si cum sa ne mandrim cu treaba aia, cand noi suntem, de fapt, niste tigani, hoti, cersetori, scursurile societatii, pacalicii Europei?
Mie orele astea mi se par inutile. Practic, ne-au impanzit orele de romana cu chestii care ar trebui discutate (si sunt, oricum) la orele de istorie. De ce nu ni s-ar scoate orele astea si in locul lor n-ar fi bagate ore de... prim ajutor, de exemplu? Chestii care te ajuta in viata de zi cu zi, nu care iti servesc doar drept teorie.

Ce materii considerati inutile? Ce materii ati propune?

47 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu suntem nici tigani, nici hoti, nici scursurile Europei. Cei mai multi dintre noi suntem oameni cinstiti, muncitori, inteligenti si mandri. Am fost in multe tari, am discutat cu multi straini. Toti m-au respectat pentru ceea ce sunt eu si ce am ajuns prin munca mea.
Sigur ca pentru o persoana care se simte hot si scursura e inutil sa invete orice, nu va depasi statutul sau, pe care singur si-l doreste si si-l asuma. Insa pentru oameni normali, istoria este utila, la fel mandria de a aprtine unui mare popor si unei mari civilizatii. Eu asta am invatat la romana si la istorie: ca apartin unui mare popor, cu o cultura solida, cu oameni de cultura si stiinta care ma fac sa fiu mandra de apartenenta mea si ca am datoria sa-mi port cu mandrie nationalitatea prin lume si sa ma dovedesc demna membra a acestei culturi si traditii. Si asta m-a ajutat cand mi-a fost greu, cand am simtit ca e prea multa munca sau prea multe sacrificii, asta m-a ajutat sa ies cu fruntea sus in lume si sa zic: Eu sunt Cristiana, sunt romanca, sunt mandra de asta si de mine, si iata ce stiu eu sa fac.
Cursurile de prim ajutor te ajuta si sunt utile, nu zic nu. Insa le poti face in timpul liber, daca ai constiinta cetateneasca (pe care o dobandesti si invatand istorie). daca nu ai constiinta cetateneasca (si fiindca nu ai inteles istoria si nu ai o educatie solida), atunci cursurile de prim ajutor sunt perfect inutile, fiindca nu vei ajuta niciodata pe altul (scursurile nu se ajuta intre ele si nici nu ajuta pe nimeni care li se pare superior).
Eu n-am invatat materii inutile. Tot ce-am invatat m-a format si m-a adus in locul in care sunt azi. Le multumesc educatorilor mei pentru ca au reusit sa ma invete atat de multe si de diverse si sa ma faca un om complet.
Cred ca acum se pune prea mare accent pe religie. Desi sunt crestin-ortodoxa si credincioasa, eu as face doar un an (sa zicem a saptea) cate o ora pe saptamana in care sa se prezinta ideile centrale ale tuturor religiilor si confesiunilor legale in Romania si, in rest, as lasa la latitudinea parintilor daca isi trimit copiii la scoala de Duminica (eu i-as trimite pe ai mei, dar asta este alegerea mea). As face mai multa anatomie si fiziologie umana, precum si mai multa istorie si limba latina. Fiindca cunoscandu-ne pe noi (fizic, istoric) si cunoascandu-ne originile putem fi mai buni si mai demni. Si asta este calea spre evolutie.

| CautNume a răspuns:

Sunt de acord in legatura cu faptul ca la scoala se fac si multe lucruri inutile.De exemplu, orele de tehnologie sunt o pierdere de timp.

Acum nu stiu de unde esti tu, dar marea majoritate a romanilor nu sunt hoti, cersetori sau tigani.Romanii sunt romani, iar tiganii sunt tigani, o populatie ce provine din India.

| Darkmagic a răspuns (pentru CautNume):

happy
Nu prea provin din India.
De fapt, nici chiar tiganii nu stiu exact de unde vin, cert este ca au insa o destinatie foarte precisa; Franta/Germania. big grin

| CautNume a răspuns (pentru Darkmagic):

Ba da, provin din India (poti cauta si pe net). Poate nu toti, si nu e sigur ca din India, dar vin din zona aceea nici de cum din Romania.Si destinatia precisa Franta/Germania...ai dreptatelaughing

| Darkmagic a răspuns (pentru CautNume):

Draguto, happy netul are atatea greseli ca eu nu-l mai folosesc demult ca mediu de informare, (ceea ce si este) E...ca ziarul. happy Nu devine nimeni mai inteligent daca citeste...presa, tot cu cartile si scoala rezolvi problema. happy

Cine imi spune mie pe net ca tiganii vin din India?
The Telegraph? Sau un doctor estonian? laughing
Termenul "rom", "rrom" vine de la Rumelia; - Romani; - Romi; -...Rromi, neavand nicio legatura cu România asta cu â din a, dar, nici cu India. happy
De ce au adoptat tiganii de vreo 30 de ani aceasta denumire?
Habar n-am. big grin
De ce englezii aveau impresia ca vin de fapt din Egipt?
Nici asta nu stiu, nu m-a interesat. big grin
(pentru cine stie cum se spune in engleza egiptean si tigan, nu mai explic etimologia)

Adevarul este ca INCA nu s-a stabilit clar, de unde vin ciorile. big grin
Personal, eu cred ca de la dracu. happy

| CautNume a răspuns (pentru Darkmagic):

Ma, eu stiu foarte bine ca tiganii vin din Asia, de prin zona Indiei pentru ca am facut si prin clasa a treia sau a patra o lectie optionala sau ceva de genul despre rromi.
Bine, hai sa nu mai continuam si sa nu ne certam pe tema asta pentru ca sincer chiar nu-mi pasa de tigani. Oricum, romanii nu sunt tigani, asta e clar.

| valentingb a răspuns:

Tocmai de asta se fac ore, ca sa se trezeasca cei ca tine, romanule, sa intelegi ca "acum ori niciodata, sa dam dovezi la lume, ca-n aste maini mai curge, un sange de roman". Stii cati oameni au murit si cati altii au chinuit ca tu sa stai linistit la calculator si sa ti se falfaie cand vorbesti asa de tara ta? Daca erai in Iran, pentru ce ai scris aici, erai spanzurat inainte de ora 6, maine dimineata.
Esti un pacalici, tu. Altii vor sa demonstreze ca romanul poate, daca e destept si ambitios.
Invata teoria, te asigur ca in practica ai da cu mucii in fasole, durule.

| anonim_4396 explică (pentru valentingb):

Bineinteles ca as da cu mucii in fasole, avand in vedere ca papagalicismul e la putere in "scolile" din Romanica. Baga-ti teorie, fratilor! laughing Cand n-o sa aveti un job ca lumea, o sa stati sa va uitati pe pereti si sa va ganditi la istoria romanilor. Poate va tine de cald.

| vangaelis a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti abia in clasa a 11 a. esti in masura a vorbi? nici macar nu ti-ai dat testul maturitatii si crezi ca esti indreptatit/a a umbla cu altfel de vorbe? Cand o sa te mai trezesti din "smecherie" mai vorbim.winking
Sanatate!

| valentingb a răspuns (pentru anonim_4396):

Putzulica, nu esti in masura sa spui ceva de rau despre teoria din scoli, cand nici pe asta nu esti in stare s-o aplici. "Bagati" la plural (voi bagati, eu bag) se scrie legat.
Sigur ca e mare nevoie de practica in scoli, dar o avem pe stimata Andronescu PSD la putere care a desfiintat scolile profesionale. Spune-le asta celor care voteaza pentru un mic si o bere. Dar nu jigni intreaga natie, copile, unii oameni chiar vor sa aduca o schimbare in tara asa.

| anonim_4396 explică (pentru valentingb):

Stiu cum se scrie, n-am fost atenta, lol laughing.

| valentingb a răspuns (pentru anonim_4396):

La, LOL. Nici nu te mai bag in seama.

| SaveTheNature a răspuns:

Sunt multe lucruri inutile care se fac la scoala.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fii incult, nu se supara nimeni

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

" Practic, ne-au impanzit orele de romana cu chestii care ar trebui discutate (si SUNT, oricum) la orele de istorie. "
Daca studiez aceiasi chestie de doua ori sunt mai culta? Eu invat o data si bine.

| Duucu a răspuns:

Ai dreptate, prea multă istorie de rahat (ei o mai numesc "cultură generală").Să bage ore de matematică în locul lor.

| vangaelis a răspuns:

Vazand intrebarea ta, oftez gandindu-ma la voi kinderii de azi ca nu stiti valorile insufletite de literatura autohtona.
Istoria neamului isi are rostul ei. Lasand deoparte societatea de astazi, istoria Romaniei e plina de peripetii si entuziasm patriotic. Un dulce gand am fata de stramosii nostri.
Stii? zicea istoricul Nicolae Iorga o treaba..."Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii."
winking
Ar trebui sa fim mandrii de stramosii nostri deoarece, cum spunea Vasile Parvan, „Dacii ofereau grecilor si romanilor o consistenta spirituala superioara si foarte caracteristica pe care literatura antica a insemnat-o cu mirare si admiratie, facand din ei aproape un popor fabulos prin vitejia, intelepciunea si spiritul lui de dreptate. "

| anonim_4396 explică (pentru vangaelis):

Dar nu zic sa nu invatam istorie. Sa invatam, dar nu in prostie, nu inclusa in 10 materii si nu la profilul REAL. Daca ma interesa in mod special, mergeam pe profil.

Toate au un rost, daca dumneata nu le vezi sensul nu inseamna ca nu isi au rostul.
Nu e treaba nimanui ca ti-ai impus aceasta atitudine anti-romanism.

| Salahadin73 a răspuns:

Masturbare pseudointelectuala a mintii.

| KaterinkaBoy a răspuns:

Vorbeste in numele tau. Eu la ultima verificare nu eram nici tigan (nu ca ar fi ceva rau daca as fi cat timp respect legea si decenta), nici hot, cersetor, vreo scursura sau un pacalici.

| CorneliaC a răspuns:

Invatam ca asa zice Ministerul Educatiei.

| dodicuta a răspuns:

Corect! Mie mi-e rusine sa zic ca sunt romanca.Stai linistit in legatura cu Romania, nu mai dureaza mult pana o sa apartinem altor tari.Si eu cred ca mai bine decat sa facem istoria romanilor mai bine facem istoria altei tari(mie mi-ar placea sa facem istoria Marii Britanii).
Daca nu va mai exista Romania, geografia ei ne va fi inutila in viitor.

| Crissu3005 a răspuns:

Pai din ce ai scris tu mai sus ne dam seama ca asta esti sau cel putin vrei sa devii...din ce am inteles eu tu vrei sa inveti sa furi, sa cersesti etc...

| anonim_4396 explică (pentru Crissu3005):

OMG. laughing OMGGG!
Ideea e, draga mea, ca sunt ore in care ni se predau aceleasi chestii in paralel (sau care chiar au mai fost predate in anii precedenti), ore in care as putea invata chestii care chiar m-ar ajuta in viata.
Nu asta vreau sa ajung, asa suntem vazuti, cu toata mandria noastra.

| Crissu3005 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca asa suntem vazuti nu inseamna ca trebuie sa demonstram si ca suntem. Aceste ore au un rol, de a te face sa iti dai seama cam in ce domeniu vrei sa continui si in acelasi timp sa ai ceva cultura generala(de multe ori daca faci aceleasi lucruri in fiecare an nu inseamna ca le si stii). Daca tu nu esti pasionata de asta nu inseamna ca altii nu sunt.Si pe mine m-a pasionat mai mult matematica, chimia etc. dar asta nu inseamna ca nu am fost interesata si de alte materii. Daca vrei sa inveti sa acorzi primul ajutor ai putea sa faci voluntariat la Crucea Rosie. Oricum dupa terminarea liceului iti vei alege un domeniu in care vrei sa activezi si te vei plictisi de practicalaughingcrede-ma pe cuvant

| anonim_4396 explică (pentru Crissu3005):

Nici eu nu spun ca trebuie sa demonstram ca suntem, din contra, am mai spus-o si cu alte ocazii: scoala ne pregateste pentru examene, nu pentru viata. De aia suntem de cacao. Ca nu stim sa facem nimic. Avem 18-20 de materii in orar, stim putin din fiecare in loc sa invatam pe un domeniu si bine. Si din alea 18-10, vreo 2 se repeta, 2 sunt degeaba, 2 urmarim peretii, etc. Timp pierdut degeaba. Chestia cu lectiile de prim ajutor a fost doar un exemplu, dar chiar si asa, cand Dzo sa fac eu voluntariat daca am ore pana la 19 seara?

| Eclipse a răspuns:

Noi nu suntem tigani, nu suntem hoti si nici scursurile societatii, iar celelalte tari ne vad asa cel mai probabil din cauza domnilor din parlament si conducere care au furat si au distrus aproape totul in tara asta. "Ce materii considerati inutile?" pai din cate vad eu nici un obiect nu este inutil, este bine sa stii cate putin din fiecare, nu ca americanii de exemplu care majoritatea habar nu au ce e cu ei. si merg unde merge si turma.winking

| Mandy693 a răspuns:

Se baga ore de istorie ca sa ai o minima cunostinta de cauza dar dupa cum se vede ai un viitor de maturator stradal sau de adunat banane la colt fiecare materie isi are rostul ei iar tu esti prea redus ca sa iti dai seama mai mananca mamaliga

| anonim_4396 explică (pentru Mandy693):

Sa mori tu? laughing

Tipic "tiganesc" raspunsul tau..." Sa mori tu?"
macar de meritai alte studii in afara curriculum-ului actual dovedeai superioritatea altfel.

Orele de romana de ce se baga? laughing Explica-mi tu, ca vad ca le ai in domeniu.

Am vorbit pe limba ei. Sincer, nu prea folosesc expresia.

Ah, si nu am cont pe site-ul asta ca sa-mi dovedesc "superioritatea" laughing. Ultima mea problema e ce cred niste anonimi despre mine.

Pai in literatura romana se mai promoveaza si valorile romanesti, una la mana. doi la mana, literatura nu inseamna numai SF-uri. se bazeaza si pe fapte istorice. in prealabil sufletul marilor poeti si scriitori au cugetat adanc "flagelul" pozitiv al patriotismului.

Apoi nah, succes in viata si la umplut golurile inutil cu nulitati.

| Mandy693 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu tu o sa mori cu capul blank imi pare rau asta iti este viitorul

Oh, vai, dar multumesc!

rolling on the floor ma cunosti, duduie?

Habar nu ai ce stiu si ce nu, in ce domenii ma invart si cat ma duce capul. Faptul ca-ti dai cu parerea despre un om fara ca macar sa-l cunosti si numai printr-o simpla intrebare, spune multe despre "intelectualismul tau".
Macar eu, asa cu capul blank, stiu cat de cat sa scriu, fata de tine, intelectualista anti-virgule.

Nu doar te citesc din ce scrii un pusti de cativa anisori care este bufonul clasei si parintii probabil te rasfata prea mult cu banii o sa imi dai dreptate succes in cariera la REBU

In cate domenii te invarti matale in clasa a 11 a ma rog?

Vai de capul tau, nu esti nici pe aproape. Get a life!

Wow foarte impresionant antidestept

Destule, pentru un copil de varsta meawinking. Hai, sanatate si tie!

rolling on the floor macar ai simtul umorului.

Nvm grow up