Un ortodox - doi ortodoCŞI
Un lux (unitate de măsură) - doi lucşi
Aşa, ca chestie.
Un ateu.
Nu numai "ortidoxii" isi fac cruce. Semnul crucii si-l fac si catolicii. Sigur ca stiu ce semnifica semnul crucii, ce inseamna "ortodox" si care au fost vietile sfintilor. Tu ne supui acum la un test de cultura crestina sau o faci doar pe interesanta?
Ortodocsii isi fac cruce deoarece semnul crucii semnifica rastignirea pe Sfanta Cruce a lui Iisus! Cruce pe care Iisus a carato cu multa truda pana la Dealul Golgotei, cruce pe care a fost rastignit, batut cu pietre si batjocorit!
http://parohiavsosii.3x.ro/Drumul%20Crucii.JPG ( in aceasta imagine se poate observa cu claritate crucea )
De asemenea ne facem semnul crucii cu cele trei degete, care au si ele o semnificatzie : Sfanta Traime : Tatal, Fiul si Duhul Sfant, iar cele doua degete care sunt jos semnifica supusii Sfintei Traimi!
Semnificatzie cuvantului ortodox ar trebui sa fie bine cunoscuta pentru orice crestin deoarece intocmai aceasta este explicatia cuvantului ortodox, om care tine de biserica crestina, care are credintza!
Sfintzii : intr-adevar sunt foarte multi sfinti, nu toata lumea cunoaste istoria fiecaruia, insa cum am mentionat mai sus cei care tin sa mearga la Biserica, cei ce au credintza nu au cum sa omita aceste lucruri! Mergand la Biserica ( nu din obligatzie ), ascultand cu atentzie toata slujba si mai ales Evanghelia fiecare crestin va ajunge sa cunoasca de ce Sf.Andrei a ajuns Sfant, de ce Sf. Fecioara Maria a fost aleasa sa-l nasca pe Iisus si asa mai departe!
De asemenea orele de religie din scoala pot fi folositoare!
Buna! Interesanta intrebare rebecuzzza. Pai Semnul Crucii reprezinta Sfinta Treime formata din: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Cuvantul ortodox la origini nu stiu ce inseamna, stiu doar ca ortodox inseamna persoana care e de religia ortodoxa.
Sfintii pe care ii sarbatorim, au avut o viata lipsita de pacate, unii dintre ei au avut pacate dar s-au indreptat catre Dumnezeu la un moment dat al vietii lor. La majoritatea sfintilor eu stiu ce au facut si de ce se sarbatoresc.
fara wikipedia cum ai spus.
Cu placere.
Ave!