Iubim poveştile pentru cã încep cu acel "A fost odatã…" care aratã cã şi trecutul are valoare. Pentru cã ne rãtãcim printre rânduri, dar asta nu ne face sã cãutãm o scãpare. Pentru cã emanã o mare parte din oxigenul care ne hrãneşte sufletele de copii. Pentru cã le citim fãrã sã fim citiţi şi asta ne dã încredere. Pentru cã ne fac mãcar pentru o clipã sã ne dorim sã fim buni pentru a ajunge acolo unde vrem. Pentru cã aspirã praful de pe dorinţa noastrã de a trãi. Pentru cã în ele trãieşte încã perfectul. Pentru cã îi dau aripi imaginaţiei. Pentru cã, dacã vorbesc despre ploaie, reflectoarele strãlucesc peste curcubeu. Pentru cã datoritã lor putem visa la "a fi mai mult". Pentru cã atunci cãnd le citim avem impresia cã nu existã munti prea înalţi pentru a fi urcaţi. Pentru cã ne fac sã credem cã nu toţi zburãtorii au avut aripi de la început.
Iubim poveştile pentru cã întotdeauna zâmbim la final.
Basmele sunt iubite de toti copiii deoarece ele ne induc intr-o alta lume si ne fascineaza timp de... nu stiu cat citim. Cred ca basmele sunt singurele moduri de a invata niste sfaturi utile si de a pierde timpul.
Basmele si povestile sunt o poarta spre o lume noua, asa cum vrem noi sa fie. Evadam din lumea cotidiana, uitam de probleme, de certuri. de tot ceea ce este rau. Acolo totul se intampla asa cum ne place noua. Lumea este mult mai buna. mai intelegatoare, peisajele sunt incantatoare. etc. In concluzie. prin basme si povesti ne cream propria lume, lumea dorita de noi.
Daca mai dezvolti poateo sa iasa ceva misto Sper ca te-am ajutat.