Motivul e FOARTE simplu:
NU au destui candidati
moment in care daca au 101 candidati pe 100 de locuri, nu se mai chinuie cu examenul
iar exemple sunt... facultatea de METALURGIE
cati vor sa ajunga metalurgi si cate joburi se gasesc pentru asa ceva?
... chiar am verificat pe google sa fiu sigur ca facultatea aia mai exista
La unele? Cred ca aproape la toate.
Fiind multe facultati, li se ofera tinerilor posibilitatea de a intra oricum la o facultate. Ca sa aiba studenti si implicit venituri. Mai ales ca in timpul scolii mai pot fi manipulati profesorii pentru o nota buna. Am intalnit cazuri (nu unul!) cand motivarea (venita de la elev sau chiar de la parinte) era asa: dau la medicina, nu-mi stricati media generala din cauza muzicii. Sau, dau la arte, nu-mi stricati media cu matematica, nu-mi trebuie matematica daca voi vi actrita.
Parerea mea este ca mai corect este examenul-concurs. Daca intr-adevar ai invatat (si notele alea sunt reale), vei sti sa raspunzi pentru o nota buna. Daca nu e test grila, nu e sansa de noroc.
Motivele sunt mai multe.
1. Ofera tuturor sansa unui nou inceput, asa e la politehnica Bucuresti, a unele facultati. Dar ajung in ultimul an doar 25% din studenti.
2. Unii s-au desteptat si s-au maturizat mai tarziu, au realizat dupa ce au terminat liceul cam ce plan de cariera si-ar dori, si atunci li se ofera o sansa
3. Unele facultati nu sunt ``de viitor``, nu se inscrie nr necear de studenti, insa porfesorii trebuie sa manance si ei o paine
4. La examen poate avea noroc, dar la concurs de dosare se vede situatia pe 4 ani de liceu (depinde ce se cere la acest concurs de dosare; se poate cere media la bac + media pe toti anii de liceu)
Sunt si altele, care nu-mi vin acum in minte
Raluca0206 întreabă: