| frida0purple a întrebat:

De ce lacrimile sunt sarate?

Răspuns Câştigător
| Swabia a răspuns:

Lacrima este o solutie apoasa si sarata compusa din proteine (anticorpi) si mucus (glucide si lipide).

14 răspunsuri:
| taylor a răspuns:

De ce e sangele sarat?happy

| monyk a răspuns:

Buna, pentru ca lacrimile sunt niste substante, si ele au o salinitate ridicata, dc? pentru ca asa sunt elehee hee

| danutza a răspuns:

Datorita "compozitiei"nu pot sa iti explic ...de ex asa cum am comparam dulciurile cu o bucurie o placere asa comparam durerea (lacrimile) cu sareahee hee...si chiar ca se aseamanahee heetongue

| girlxx21 a răspuns:

Ca sa ne convingem cat de fragil este ochiul, sa ne amintim momentele in care incercam in zadar sa scapam de un fir de praf care ne-a intrat in ochi. Din pacate, asemenea aventuri neplacute sunt greu de evitat: doar nu o sa mergem acum pe strada cu ochii inchisi!

Deoarece ochii sunt supusi in mod continuu la atacurile exterioare, mecanismul acesta misterios care este corpul uman a fost prevazut, in afara de "stergatoarele de parbriz", de un lichid de curatare extrem de eficient. Astfel ca, atunci cand o musculita se striveste pe unul din cele doua parbrize ale noastre, atat lacrimile cat si pleoapele intra in actiune pentru a evacua intrusul.

Insa acest sistem nu functioneaza numai in caz de urgenta; ochii nostri sunt in permanenta umeziti de un lichid fabricat in niste pungute situate deasupra fiecarui ochi. Aceasta solutie nu este doar o simpla apa sarata, ci ea mai contine si unele elemente care au rolul sa ne apere de unele infectii curente. Lichidul acesta care se scurge in mod regulat la suprafata ochilor, joaca rolul unui film protector, permitand si alunecarea usoara a pleoapelor. In timpul unui atac agresiv sau al unui eveniment interpretat de catre organism ca fiind o agresiune fizica sau psihologica caracteristica, un ordin reflex este trimis la fabrica de lichid care incepe sa produca, si produce, produce, produce… Si astfel calea normala de evacuare, trecand prin pleoapa inferioara, apoi prin nas, se satureaza repede. Cand aceasta se umple, lichidul debordeaza si se prelinge pe obraz: acestea sunt lacrimile.

Putem trage concluzia ca plansul este un lucru bun care permite "clatirea ochiului"; iar pana cand natura ne va dota si pe noi, ca pe cucuvele, cu multiple pleoape transparente, suntem condamnati sa ne petrecem viata printre musculite…

| eek a răspuns:

Nu stiu..si eu ma intreb astalaughing

| Duster a răspuns:

Daca intrebi asta, inseamna cai ai gustat doar lacrimile de tristete.Incearcale pe cele de bucurie, au zahar in ele, daca esti foarte bucuros se intampla sa aiba si scortisoara.hee hee

| florinel_8849 a răspuns:

Pentru ca glandele care produc lacrimile extrag din corp acel lichid si cum corpul este compus din apa 70% si alte materii e normal

| Rrrretarded a răspuns:

De tot laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contin 98% apa si 2 %substante minerale si organice. 0, o16 % sare NaCl

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca sufletul este format din sare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sufletul este format din sare iar cand plangi creierul coboara in inimaformand adevarata nunta prin care ti se elibereaza sufletul iar tu renasti de fiecare data

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu din astea! vreau si eu o prietena da nu gasesc! laughing)

| angelo123 a răspuns:

Eu am tema sa stiu mersi toti care au raspuns! Dau funda lui Swabia