Este pentru a sublinia ca romana este o limba latina, î din i a fost preluat in romana din alfabetul chirilic.
Si tu cum crezi: in privinta limbii trebuie ca Romania sa urmeze R. Moldova sau ar trebui sa fie invers?
Teoretic,R.Moldova ar trebui sa urmeze Romania, deoarece limba oficiala in R.Moldova este romana, care este o limba latina.Practic nu cred ca se va intampla, avand in vedere si prezenta limbilor minoritare(rusa, ucraineana) care folosesc alfabetul chirilic si care probabil au o anumita influenta si asupra lb.romane.
Limba oficiala - moldoveneasca.
Documenteaza-te!
Inainte de a scrie raspunsul pentru Ioan m-am uitat pe wikipedia, scria lb. oficiala moldoveneasca, ai dreptate, dar in paranteze scria romana si nu am fost atent.
Imi cer scuze! Nu a fost cu intentie.
totusi aici http://en.wikipedia.org/wiki/Moldovan_language scrie ca "is the official name of the Romanian language in the Republic of Moldova". Oricum lb. moldoveneasca nu seamana 100 % cu romana.
BTW, si tu esti fan Supernatural?
Limba moldoveneasca se aseamana cu romana in mare parte, insa avem accentul si cuvintele proprii, sau preluate din rusa. Care "Supernatural"?
Poza ta de la avataru' de pe TPU este Sam(Jared Padalecki), un personaj din serialul supernatural.
Asta nu e imagine. Este animatie . Intra pe profil, si apasa pe poza sa se mareasca. Ai sa intelegi, ce am avut in vedere. Apropo, mersi ca mi-ai spus. Dar pe al 2 cum il cheama? care tot este pe imagine? Imi spui, te rog?
Ala e fra-su', Dean(Jensen Ackles)