Nu stiu raspunsul, dar am speranta ca, intr-un viitor nu prea indepartat, oamenii de stiinta vor identifica gena care este raspunzatoare de producerea injuraturilor. Vor actiona asupra ei si gata! oamenii n-or sa mai injure.
Multi oameni cand sunt nervosi se descarca injurand alti oameni, dar nu este bine.Prin injuraturi ne iese la iveala lipsa de educatie pe care o avem si aratam ca nu putem facem fata unei situatii injurandu.l pe cel de langa noi si umilindu.l, asta e o dovada de lasitate.In alte tari cu siguranta nu o sa gasesti atatia oameni care injura ca in Romania, dar in fiecare tara exista astfel de oameni care simt sa te faca sa te simti rau spunandu.ti cuvinte urate. Sper ca te.am ajutat.O seara placuta!
Este posibil dar asta ar insemna ca toti oamenii sa se schimbe. Eu injur cand ma enerveaza un lucru oamenii nu ii injur, doar ii jignesc
Pai sunt unii oameni la care le este imposibil intr-adevar...dar stai linistita ca nici cei care sunt mai "cuminti" nu sunt asa de sfinti...
De exempu o fata de la mine din clasa are 10 ani si toata lumea o crede o sfanta doar pentru ca e mica si draguta, dar nu e asa. Cand nu o aude nimeni doar o prietena ea ii injura pe toti.
Deci pot sa spun doar ca:
APARENTELE INSEALA :*
În primul rând oamenii înjură pentru că aşa au auzit la alţii.
Părinţii des se întâlnesc cu aceată problemă la copii, chiar dacă părinţii nu înjură după câteva săptămâni de grădiniţă copilul deja are un vocabular modest de înjurături. Copiii fac ceea ce văd la alţii. Ştiind acest lucru, o mamă mi-a spus că insistă ca copilul să vorbească corect şi îl mustră de fiecare dată când acesta vorbeşte urât.
Tinerii adolescenţi înjură, de obicei, pentru ca doreşte să se încadreze în grupul celor de vârsta lui şi să pară „adult".
Din răzbunare.
Uneori în dorinţa de a se răzbuna, unii folosesc înjurăturile deoarece ele jignesc foarte tare. Acest tip de comportament îl poţi întâlni la adolescenţi şi cei imaturi. Uneori ei se simt ameninţaţi şi cred că astfel se vor răzbuna.
Un tânăr a întrebat antrenorul de arte marţiale de ce ei studiază Sfintele Scripturi, antrenorul i-a răspuns „Cu pumnul poţi face răni care trec în câteva zile, dar cu vorba poţi să răneşti pentru o viaţă." Se pare că acest antrenor pune preţ mai mult pe caracterul elevului decât pe aptitudinile lui. Iar unul din proverbe spune :
„Cel încet la mînie preţuieşte mai mult decît un viteaz, şi cine este stăpîn pe sine preţuieşte mai mult decît cine cucereşte cetăţi." (Proverbe 16:32)
Alteori este vorba de o lipsă de bun simţ.
Unii mai spun că nu au cei şapte ani de acasă. Această lipsă de bun simţ vine din răutatea care o poartă oamenii în inima lor. Se pare că înjurăturile sunt ceva comun care nu mai sunt văzute ca un indice a educaţiei. Am rămas uimit când un demnitar cu funcţie înaltă, atunci când am rămas doar trei persoane în birou a înjurat de-a binelea.
Pe mine cand ma enerveaza ceva sau cineva injur si nu ma mai opresc dar asta cand nu iese ceva cum vreau.Am auzit la tata fratele meu si o prietena ...as vrea sa nu mai fac asta dar nu pot. Odata ce te-ai obisnuit nu mai poti face nimic.
HaruhiFujioka întreabă:
Curiosul999 întreabă: