Exista, dar elevii nu isi dau interesul deloc.
Si maistrii sunt bota, nu stiu mai deloc meseria pe care o predau.
Exista scoli care nu detin aparatura si nici profesori buni, dar exista si scoli care au ateliere bune, profesori buni, si totusi elevii lor ies analfabeti si paraleli cu meseria.
Eu am avut practicanti de la doua licee auto, unul slab, celalalt bun. Elevii erau la fel de paraleli de la ambele licee.
Dintr-o clasa de 20-30 de elevi in an terminal, abia daca erau 3 competenti in domeniu, cat sa-mi fie ucenici.
Deoarece copii nu mai vin la școală pentru că nu le place.
Și nu este vina copiilor că nu le place, ci este vina autorităților că nu au pus în copii această plăcere.
Iar banii puțini oferiți pe șantier nu oferă nici ei nicio plăcere, ci repulsie.
Și niciodată școala profesională nu te învață o meserie. Școala nu are nicio legătură cu realitatea. Și exemple sunt mii și de-o parte și de alta. În primul rând școala nu are bani să cumpere un electrod sau un ștecher după care să învețe copii. În școală nu găsești nici un cui și niciun ciocan. Mă mir că școala profesională nu a cerut elevilor să vină cu rucsacuri de scule la școală. Cred că elevii așa ar fi putut învăța ceva.
Există, dar sunt private.
Și mai este și concepția asta cretină că o meserie este rușinoasă, murdară etc.
Uite, meseria de medic, infirmier sau biochimist medical este mult mai murdară decât cea de tâmplar, mecanic sau altele
Să nu săriți să spuneți că este wow să miroși și să fii mânjit constant cu sânge, materii fecale urină, abcese și alte reziduuri ale corpului uman sau animal
Pentru ca nimeni nu mai vrea meserie, nu mai vrea sa munceasca. Toti vor o diploma de la facultate cu care sa fie direct "manageri".
Nu vezi si pe aici intrebarile? "Nu am bac-ul, la ce facultate sa merg?"
anonim_4396 întreabă:
lucian69 întreabă:
Curiosul999 întreabă: