| daniel_3185 a întrebat:

De ce nu putem fi si noi la fel ca si majoritatea europenilor din punct de vedere al disciplinei si bunului simt? Oare de ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca, cultivarea simtului responsabilitatii si al respectului fata de cei de langa noi, nu face parte din activitatile preferate de catre cei mai multi din tara asta.

8 răspunsuri:
| anad a răspuns:

"Naravul din fire n-are lecuire."Si pe langa acest narav mostenit mai avem si buna "calitate"de a aplica legi dupa cum vreau unii de a le respecta doar de catre cine vrea si cand vrea.

| Razvan a răspuns:

Educatia.Cam de asta ducem lipsa acuta in ultimul timp. Ei isi pregatesc copii inca de mici sa dea piept cu viata...noi,ne multumim sa-i privim cum se autodistrug si facem pe moralistii compatimindu-i.Niciodata nu ne-a lipsit sarcasmul si necazul vecinul ne bucura.Astfel spus, cum sa ajungem sus daca noi ne sapam unul pe altul?thinking De la presedinte si pana la cel mai umil cetatean al aceste tari onorabile candvasad

soothe
| soothe a răspuns:

Am raspuns adineauri la o intrebare asemanatoare in http://www.tpu.ro/......refera-la/

| JesterRO a răspuns:

De lenesi si de prosti.

| bnj a răspuns:

Pentru ca ne lipseste frica. Da, ati citit bine, ne lipseste frica. Inca nu ne-am maturizat, ce facem acum mergea imediat dupa '89, pentru ca nu stiam ce era aia democratie si cand am intalnit-o, oricine ne-ar fi ingradit-o era comunist.

Voi aveti impresia ca germanii sunt corect si civilizati ca au vreun cromozom in plus? Nu, ei sunt asa pentru ca sistemul lor juridic este foarte bine pus la punct si daca vei calca pe bec, vei plati indiferent cine esti si cu ce te ocupi. La ei nu se tine cont ca vezi domne omu e presedinte la nu stiu ce partid sau are o gramada de bani. Acolo ai gresit, ai platit, ori cu bani, ori cu inchisoare. La ei daca furi o gaina nu iti da 5 ani, iti da amenda, pentru ca ei sa te tina 5 ani in inchisoare trebuie sa plateasca o anumita suma de bani, si nu se justifica acea cheltuiala pentru o gaina.
Normal ca toata lumea respecta legea in momentul in care stie sigur ca va fi pedepsita.

Dar nu este numai vorba de sistem juridic. Sistemul lor social merge, ai sanse sa traiesti bine daca muncesti. Nu trebuie sa fii elita ca sa iti permiti o casa si o masina, deci din start s-a creat patura de mijloc.

Ma uit in Romania si vad ca politistii isi fac datoria, numai ca unii din oamenii prinsi nu prea au alternativa decat sa fure, si mai multi oameni pleaca peste hotare, sa scape de un sistem cu adevarat prost. Ca politisti ne batem cu pumnu in piept ca suntem buni la ceea ce facem, dar hai sa deschidem bine ochii sa vedem cauzele a tot ce se intampla. Nu cumva jucam un joc periculos impotriva populatiei?
Nu mai cunosc o alta tara in care legile sa fie promulgate de Guvern. Toate legile noastre incep cu "OG" (Ordonanta de Urgenta). Nu este normal. Avem Parlament, pentru ce il mai avem?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu, pentru ca ne lipseste disciplina si bunul simt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece nu avem legislatia atat de stricta si nici amenzile asa de convingatoare in sensul asumarii faptelor si a comportamentului fiecaruia dintre noi!

| cristiano_6675 a răspuns:

Da, foarte buna intrebare, mi-am pus-o si eu de mai multe ori!
Eu cred ca la noi foarte mult se fura, la noi sunt foarte bogati dar si foarte saraci, nu suntem un stat cu un nivel de trai mijlociu, asa cum ar fi australia, canada si multe altele