HepHap
| HepHap a întrebat:

De ce nu se scot funditele? Sunt o gramada care pandesc intrebarile noi si fac naveta intre Wikipedia si TPU doar ca sa raspunda primii si sa ia "premiul". Si experti, si viitori experti, sunt in cautare de intrebari simple, googlesti, ca un card de galinacee care asteapta sa pice omida de pe creanga in curtea lor. Oameni buni, eu daca pun intrebare, ma astept la 3 situatii de raspuns:

1. parerea voastra personala sau crampeie din propria voastra experienta, detalii mai putin vehiculate despre ceva arhicunoscut, sfaturi reale etc.
2. o informatie dintr-o carte din biblioteca voastra sau dintr-un articol pe care l-ati citit si care mie nu imi este la indemana, dar care mi-ar fi de ajutor.
3. un link de internet unde pot gasi raspunsul sau un sfat prietenesc cum sa caut pe internet (dupa principiul nu ii da saracului un peste, ci invata-l sa pescuiasca) sau eventual o mica traducere, in cazul in care linkul e in alta limba decat cea romana, si apoi precizarea sursei pe internet.

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

Nu e neaparat sa raspunzi primul ca sa castigi..Raspunsul castigator il da cel ce pune intrebarea..chiar daca e un avantaj sa fii primul vazut cu un raspuns util. si daca raspunsul e de pe google si omului ii este util e deasemeni ok.

16 răspunsuri:
HepHap
| HepHap explică:

Bunny, n-am zis toti, dar sunt destui. Si nu tot timpul, dar adesea.
Si nu iti dau un raspuns suspect, ci iti dau un raspuns bun. Uita-te la intrebarea lui Anonim cu Eminenta Cenusie si citeste raspunsul lui gbrltdr.

HepHap
| HepHap explică:

@ Delight
Una e sa ceri ajutorul si alta e sa faci pe "profu'": Adica pui o intrebare la care stii raspunsul si astepti "elevii" sa iti raspunda. Si se gaseste o mana de oameni mereu cu degetul pe sus. Pai nu e balci atunci cand un utilizator pune intrebari de "cultura generala" si discuta la modul urmator cu cei care ii raspund: ai venit prea tarziu, ti-ai facut temele, oricum nu iti luai premiul, ma asteptam mai mult de la tine etc? Eu daca ii raspund unuia la o asemenea intrebare si ma ia cu rasplati "pedagogice" si vad ca incearca sa incurajeze competitia "in clasa", nu mai raspund data viitoare. Dar unii il urmaresc sa le mai arunce un "ciolan", nu conteaza intrebarea, raspunsul, ciolanul sa fie. Am fost profesor si nu vorbesc asa cu ceilalti utilizatori. Cum poate cineva sa accepte sa ia parte la mascarada asta doar de dragul "premiilor"?

HepHap
| HepHap explică:

Bubulina, mi-ai citit intrebarea pana la capat?
Daca nu stie sa dea pe Google, ajuta-l, invata-l cum sa caute. Desi daca omul a ajuns pe un forum de discutii ca TPU si si-a facut si cont, nu prea cred ca nu stie sa googaleasca.

HepHap
| HepHap explică:

@constantaproca

Nimic. Vorbesc despre altceva. Uita-te ce ii explicam si lui Delight.
Nu zic sa nu apelezi la net, doar sa nu o faci mecanic, copiind informatii, asumandu-ti-le ca fiind scrise de tine, in dorinta de a obtine fundite.

cami
| cami a răspuns:

Sincer, pe mine ma bucura cand vad ca cineva imi da un link...si-a irosit cateva clipe cautandu-le pentru mine. Nu le pandeste nimeni. Poti sa ai 100 rasp castig, si expert tot n-o sa fii daca nu dai raspunsuri inteligente ci doar "googlesti". Spre exemplu gyzzard, Laur sau prfml, ce au 100 de raspunsuri? Nu. Eu am 144 si expert nu mai sunt. Intr-adevar raspunsurile mele nu se compara cu ale lor.Aici se vede difernta. Adica degeaba ai mult si prost, mai bine putin si de calitatewinking

mlm
| mlm a răspuns:

Acersta este un subiect mai vechi, nu toti expertii de pe acest site copie raspunsurile de poe net sau din carti sau alte materiale informative, mai sint pe aici si oameni dotati care au cunostinte suficiente sa poata lamuri o problema destul de dificila pentru unii dintre noi, avem pe site medici, manageri, fosti profesori, psihologi in sensul adevarat al cuvantului care va poate da unele raspunsuri chiar foarte precise, sincer eu dau ca raspunsuri foarte multe citate si propozitii care mie mi-au fost de mare folos in facultate, asta nu inseamna ca copii raspunsul de pe net, sint intr-adevar unii care copie cv cu cv de pe net, nici macar nu au bunul simt sa scrie jos undeva in dreapta sursa de unde au luat acele idei, pur si simplu este nepasare, e usor sa dai raspunsuri copiate, dar atunci cand esti pus in fata faptului implinit mai poti spune ca esti o pers care stie sa raspunda la orice tip de intrebare? Cred ca este usor sa cauti pe net si mai greu sa gandesti de unul singur, dar pur si simplu asta este realitatea, incepeti sa sesizati si voi aceleasi lucruri care noi cei mai vechi le-am sesizat mai de mult timp. Sper sa nu supar pe nimeni dar pur si simplu asta este realitatea, stiu ca dureroasa pentru unii, decit sa ne dam mari si tari mai bine am sta in banca noastra, sint multe persoane care vad singuri ca raspunsurile sint din alte surse, nu date de cel in cauza.Nu rezolvam nimic sa ne dam mari, ci doar riscam sa ne facem de cacao ca cei ce fac asa ceva nu sint persoane demne de propria lor inteligenta, macar raspunzi din putinul care al stii, nu ca un expert adevarat dar macar se vede ca ai buna vointa si stii ca acel raspuns este dat de propria ta cunoastere.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu toti alearga dupa titlul de expert, noi suntem Toti Pentru Unul, incercam sa ii ajutam pe cei care apeleaza la noi. Eu le raspund din experienta personala si la varsta mea consider ca am ''ceva''experienta. Unde nu stiu sa raspund intru pe google, caut raspunsul si il redau cum il inteleg.Castigul e dublu, invat si eu, raspund si la intrebare. Ce vezi tu gresit in asta?

| BUBULINA a răspuns:

Da poate respectivu nu stie sa caute pe google

ce treaba ai tu ca aia care dau copy paste dupa google
uite eu am majoriatatea funditelor pentru link-uri, le-am fost de folos
eu am dat google la intrebarea respectivului si l-am ajutat

| unbaiat a răspuns:

Pai ei indeplinesc rolul „animatoarelor" din cluburi happy. Nimic gresit pana aici...doar ca selectia asa zisilor „experti" se face pe baza cantitatii si nu a calitatii(cu exceptiile de rigoare) raspunsurilor.Chiar citisem la un raspuns ca nu stiu care a fost aleasa experta chiar daca era intr-o pozitie joasa a clasamentului(vedeti ca se poate nu? cica. )pe baza activitatii ei deosebit de bune la categoria muzica, adica vezi doamne zecile de linkuri de pe youtube date de ea insemna ca ne „cultiva muzical". laughing Bai. da ne lasi? Vezi ca daca continui sa spui ce gandesti si nu-ti „revizuiesti" atitudinea, adica sa devii lingau si un fals vei deveni foarte antipatic pentru majoritatea laughing Ca mine adica laughing Mai observasem eu ceva dar iti voi spune in msj privat.

| JustMeFlory a răspuns:

Sa zica mersi ca le dam raspunsuri! Pana la urma suntem aici sa ajutam cum putem! Eu una nu dau repede search pe google sa vad cum sta treaba, dau raspunsuri din mintea mea.Cine o face sa o faca si in continuare. E problema fiecaruia de unde scoate raspunsulhappy

| IqStorm a răspuns:

De ce totul trebuie să fie o competiţie între voi? De ce tot timpul trebuie să fim invidioşi? Site-ul nu ar trebui să determine o competiţie între utilizatori ci dorinţa de a ajuta pe cineva. Chiar mă interesează pe mine dacă cineva îmi dă un răspuns de pe Google sau Wiki dacă acel răspuns îmi este bun. Gândiţi-vă că interesul este de a ajuta pe cei care pun întrebări cu informaţii utile indiferent de sursa de unde provine informaţia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multe persoane(expertzi si nu numai) au primit fundita pentru ca au dat un raspuns folositor, inteligent, din capul lor, nu de pe google sau wikipedia.Nu toti care au funda(multe sau putine) asa le-au obtinut, cum zici tu,"furand" idei de pe net... daca tu chiar consideri ca asa se intampla de obicei, zi si persoanele si cateva raspunsuri "suspecte", du-ti ideea pana la capat happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da laughing ai dreptate, m-am uitat si eu pe raspunsurile de la intrebarea cu "eminenta cenusie"... da' nu-i stres, era pusa de un utilizator anonim, care poate nici nu mai revine pe site big grin probabil a inteles gresit cum stau lucrurile pe aici happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce are daca e luat de pe google? Conteaza ca acel om sa fi gasit raspunsul.
Chiar daca cel ce a luat de pe net si a postat, macar a ajutat pe cineva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-ar fi o idee rea, ar tria din prostie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu consider ca cel mai important e sa NU FURI!
Adica sa pui ghilimele, sa numesti autorul sau sa dai linckul atunci cand te folosesti de experienta, inteligenta, scoala, cultura altcuiva!
E inadmisibil sa pui o fraza de la tine, sa dai copy paste cu nerusinare pe un intreg articol si sa astepti apoi cu sufletu la gura sa apara fundita.
As spune ca e un comportament de gradinita, dar, din pacate e furt si atat.