Daca mierea se zahariseste, nu este deloc un semn ca s-a stricat; se spune ca doar mierea naturala se zahariseste, fapt ce poate fi remediat prin cufundarea pentru un timp a borcanului in apa calda.
Mierea naturala, fara aditivi, nu se strica niciodata, datorita proprietatilor sale antiseptice, fiind cel mai vechi antibiotic cunoscut.
Se pare ca in sarcofagul faraonului Tutankhamon au fost descoperite recipiente cu miere, in care mierea era inca comestibila... dupa mai bine de 3000 de ani!
Depinde cum este depozitata. daca borcanul este deschis si trage aer atunci se zahariseste. daca borcanul este inchis etans atunci nu se va strica.deci,si mierea se strica daca nu este pastrata cum trebuie.
Mierea daca este N A T U R A L A nu are termen de valabilitate. A fost gasita in piramidele egiptene si dupa 2000 de ani a pierdut doar 40% din calitatile (vitamine) ei dar era perfect comestibila. Daca veti gasi miere cu termen de valabilitate nu o preferati. Iar cea care se zahariseste este o certitudine ca este naturala. Daca o vreti lichida incalziti-o la o temperatura mai mica de 60 de grade, altfel pierde din calitate
Mierea, fara adaosuri si pastrata in conditii optime, nu se strica niciodata. Si sa stii ca e la fel ca vinul, cu cat mai veche cu atat mai buna. Eu am avut un borcan, de fapt bidon de miere care s-a terminat dupa 5 ani. In ultimul an mancam cu lingura direct din el, asa era de buna.(era miere naturala)