Pentru ca nu au excelat niciodata la nici un sport, fiind lenesi din fire.
Pentru că ei au inventat fotbalul și rugbyul
În Marea Britanie au fost organizate primele federații naționale din lume - atât la fotbal cât și la rugby și așa au rămas.
La fotbal au 4 federații: Anglia, Scoția, Walles și Irlanda de Nord, iar la rugby au 3: Anglia, Scoția și Walles. Irlanda de Nord nu are federație de rugby jucătorii selecționați de aici evoluează în echipa Irlandei.
Chiar n-am studiat problema, dar daca ar fi sa speculez, cred ca jongleaza cu optiunile astea in functie de cum le convine. Adica daca s-ar face echipa de fotbal a Marii Britanii, iti dai seama ca 4 echipe semnificative (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord) ar trebui sa se contopeasca pentru a da doar 11 jucatori? Ma gandesc eu ca nu le-ar placea asta, din diverse motive, politice, de expunere, comerciale, etc. La olimpiada de exemplu, eu stiu ca sportivii concureaza pentru Marea Britanie.
Anglia, marea britanie sau regatul unit sunt termeni interschimbabili și au același sens, adică se referă la totalitatea teritoriilor angliei. Anglia era compusă în trecut din trei provincii, britania, țara galilor și scoția. Acestea s-au unit și au format Anglia cum o cunoaștem astăzi, supranumită și regatul unit, united kingdom, sau marea britanie, the great britain.
Aici trebuie să-ți dau dreptate, asta pățești dacă nu verifici informația Termenii sunt însă interschimbabili pentru că noi lucrăm cu concepte nu cu fapte când folosim un termen. Când auzi Anglia tu nu te gândești la o mică parte din Anglia ci la întreaga țară. Pentru englezi nu or fi interschimbabili însă pentru românul de rând care n-are habar din ce e alcătuită Anglia sigur sunt.
Numele corect si complet este United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.