| Razvy_Razvan_1995 a întrebat:

De ce oameni mai poarta ochelari daca exista operati pentru a scapa de ei?

Răspuns Câştigător
| iamprettybored a răspuns:

1. Operația nu poate fi făcută decât dacă ai peste 18 ani.
2. Operația nu poate fi făcută decât dacă dioptria rămâne constantă cel puțin 1 an
3. Operația reduce dioptria la 0 (vedere perfecta) doar dacă ai dioptrii până la -4(pentru miopie cel putin) si mulți oameni au mai mult de atât.
4. Sunt trei tipuri de operații și toate trei implică riscuri. Chiar dacă operația decurge cum trebuie, pot aparea complicații grave după operații. Când am auzit și eu ce complicații pot apărea (dezlipiri de retină etc.) nu prea mai eran încântată de o operație. Mulți oameni preferă să poarte ochelari decât să își asume riscul unei operații care ar putea duce la ceva mult mai grav.
5. Costă și mulți bani, dar nu asta e problema principală pentru cele mai multe persoane.

8 răspunsuri:
| Raileanu_Olguta_2000 a răspuns:

LOL nu toti au bani de asa ceva))) nu uita ca mai sunt paturi de oameni))) altii stau si nu au bani sa-si plateasca alimentele si tu zici de o ditamai operatia))) poate nu e doar din cauza asta? poate le e frica sau n-au incredere in medicii de azi?

| RAY a răspuns:

Nu pentru orice problema exista operatie, in cazul meu e vorba de o operatie rara, asa ca as prefera ochelarii, dar nu folosesc asa ceva

| JackR a răspuns:

Nu toate defectele de vedere se corecteaza chirurgical!

| Alexxxxxandraxxx a răspuns:

Pentru ca nu avem ba i. Pentru ca putini doctori isi mai fac treaba calumea. Si ca imi e frica de doctori.

| Adry05 a răspuns:

Banii ar fi principalul motiv si apoi mai e si riscul sa orbesti de la o astfel de operatie

| doctorandus a răspuns:

Ochelarii poti sa-i schimbi cu altii noi, ochii nu poti sa-i schimbi cu altii noi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Operatia nu poate fi facuta la toata lumea
Operatia nu si o permite toata lumea
Riscurile operatiei nu si le asuma toata lumea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasand deoparte costul unei astfel de operatii, multora le e frica. Sunt operatii destul de complicate cu riscuri destul de mari. Nasul meu a ramas orb la un ochi din cauza unei astfel de operatii, deci prefer sa port ochelari mersi