| enigmatically a întrebat:

De ce copiilor celor care lucreaza in invatamant beneficieaza de facultate gratuita? Oricine are dreptul la facultate si la educatie superioara.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este chiar adevarat, facultatea pentru acesti copii nu este in totalitate gratuita, avand in vedere prevederile L.1/2011, a educatiei nationale, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 277
  (1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate.
  (2) Beneficiază de prevederile alin. (1) şi copiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ."
Asa fiind gratuitatea nu se extinde la manuale, echipament, masa, etc, ci doar strict la taxa de inscriere la admitere si la cazare.
Facilitatile respective au fost acordate pentru a creste atractia carierei in invatamant, avand in vedere lipsa de cadre didactice si personal didactic auxiliar calificate.

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Unde ai auzit asa ceva? Prin canalizare?
Esti a treia persoana in 15 minute, de cand sunt pe site, care vine cu asemenea stiri tampite. Din diferite domenii. Culmea e ca sunt foarte convinsi de ceea ce afirmă.
Nu exista ceea ce spui tu.

| Frank51 a răspuns:

Să ne arăți sursa. Taxa de școlarizare este plătită de copiii ai căror părinți sunt cadre didactice, în schimb au gratuitate la înscriere, cămin, cantină, și orice alte taxe similare.

| gabicoo a răspuns:

Ți-e ciudă că fiisa la profa care te-a lăsat corigentă nu plătește taxe la facultate?
Pune mâna și învață!

| enigmatically explică (pentru gabicoo):

De unde stii tu ca nu invat? Te-am intrebat ceva dintr-un subiect care n-are de a face cu faptul ca am ramas corigenta. Unii dintre voi mai doriti si funda.Si profa nici nu are copii, si plus, daca stiai, pe contul de TPU "canalizaree" sunt 3 persoane.Si n-am pus eu intrebarea astea, probabil Serena sau Mario au pus intrebare asta, eu detinatorul al 2-lea al contului, nu am pus-o.Inainte sa spune-ti ceva, ganditi-va la ce spune-ti!

| gabicoo a răspuns (pentru enigmatically):

Eu auzisem că unii au dublă personalitate! Nu știam că există triplă!winking

Acum care din latura triplei tale personalități ești?

| enigmatically explică (pentru gabicoo):

Acum sunt mama ta happy

| Brizbriz a răspuns:

Si daca au ce?
nu iti mai fie atata ciuda ca iti plezneste o vena

viata asta nu e dreapta, unii se nasc bogati si au parte numai de ce e mai bun toata viata, si tot sunt nefericiti si unii dintre ei se sinucid, altii muncesc ca salahori ca sa puna o bucata de paine pe masa, pentru copii lor
iar tu esti gelos pe o chestie amarata intr-un colt

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu platesc taxa pentru depunere dosar înscriere/examen de admitere, dar plătesc taxa de școlarizare dacă intra la taxa. Nu fac facultatea gratuit decât dacă au medie pentru loc bugetat.

| Sophieka a răspuns:

Nu este adevarat. Nu te lasa prostita de ce auzi de la x si y.

Facultate gratuita poti face daca intri cu medie mare, printre primii, si atunci vei beneficia de o bursa lunara.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu e adevărat.

| user0010 a răspuns:

Beneficiază de facultate gratuită?

| enigmatically explică (pentru user0010):

Da,ma refeream fara taxa si fara concursuri de admitere.

| Wr3nch a răspuns (pentru enigmatically):

Nu e adevarat lollaughing) ai camin gratuit, si ala daca mergi in cel mai ieftin. Nu stiu cine te-a mintit sau nu știe să citească.

| SelenaTpu a răspuns:

Eu am, părinții în învățământ și nu am beneficitat