Pentru ca mai marii si mai micii bisericii si-au dat seama ca d-zeu nu exista dar tin sa profeseze aceasta meserie ca sa stranga bani..atat de la enoriasi cat si de la bugetul de stat. Ca sa nu mai vorbim de alte foloase materiale si de facilitatile de care se bucura datorita pozitiilor privilegiate pe care le ocupa.
Imi place intrebarea ta. chiar o voi urmari sa vad raspunsuri daca vor fi... mai demult si eu mi-am pus intrebarea asta dar nu m-am gandit s-o pun pe TPU
ALYNHoliavo14, ma faci sa repet.esti penibil rau.Prin raspunsurile pe care le dai nu demonstrezi ca esti mai "cool" decat interlocutorul tau, ci doar mai fool.
supersx care dumnezeu? Sunt doar niste oameni care conduc o multime avida sa creada in ceva, ca de minciuna si prostie e plina lumea.Nu fac nimic altceva decat sa spere ca vor gasi un loc al lor vesnic, dar care se pare ca nu exista.Mori si atat, timpul trece si vin altii.
ALYNHoliavo14, mai ia putin praf de mers si fugi repede repede.
Irina :esti asa de "subtila", ca nu am inteles raspunsul tau.deci ce vroiai sa spui, cu alte cuvinte?
Eu nu as intreba de ce permite Dumnezeu. Nu poti invoca pe cineva in lipsa. Eu as intreba oamenii de ce le permite preotilor sa ii jupuiasca de bani. Este vina oamenilor. Dumnezeu nu are nici o treaba. E vorba de manipulare si putere.
Irina sa inteleg ca ateii nu au dreptul sa traiasca? Romanii spuneau acelasi lucru despre crestini (inainte de crestinare) si-i sacrifucau in arena, pentru distractiile lor tembele. Si cine avea dreptate? Ei sau tu? Ai lua satiru sa hacui toti ateii, sau paginii? Chiar mi te imaginez, cu o fata ca de inger si plina de singe, ciopirtind in stinga si-n dreapta, pe toti cei ce nu-ti impartasesc credinta, ideile, convingerile sau pur si simplu, cei a caror fata nu-ti place
Permite? Eu cred ca exista ceva mai presus de om indiferent cum il numim. Consider ca fiecare raspunde de faptele lui. Despre biserica imi pare rau dar nu pot spune nimic bun si asta din proprie experienta insa nu cred ca toti preotii sunt la fel. Eu nu am avut sansa de a intalni nici unul bun. Biserica este un SRL unde totul are tarif doar ca nu vad afisata niciunde lista de preturi la prestari servicii(nunta... lei, botez... lei, inmormantare... lei etc). Tocmai de aceea nu rup usa bisericii! Ma pot ruga oriunde caci Dumnezeu este pretutindeni si oricand.
BlackRaven45 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
cipry73 întreabă:
Allrc24 întreabă: