Deoarece nu mai are insushyiri de planeta, este prea mica, si satelitul sau e asa mare incat poate fi numita planeta geamana cu pluto, cu alte cuvinte este prea prea mica
Deoarece nu mai are insushyiri de planeta, este prea mica, si satelitul sau e asa mare incat poate fi numita planeta geamana cu pluto, cu alte cuvinte este prea prea mica eram eu
Doarece in anul 2006, Pluto este considerata o planeta pitica. Pana si cei 3 sateliti ai ei (doua dintre ele descoperite recent) sunt mult mai mari.
Pentru ca nu corespunde criteriilor care trebuiesc indeplinite pentru a fi considerata planeta.
Din cate stiu, neconformitatea este data de faptul ca nu are influenta vizibila asupra spatiului cosmit invecinat.
S-au descoperit multe alte "planete" de marimea lui Pluto, si nu puteau fi cataloghate toate ca planete
Pluto face parte din sistemul nostru soalar, doar ca nu mai este considerata planeta, fiind un corp ceresc prea mic pentru a intra in categoria planetelor. Numai bine!
Man daca te-ai fi uitat in poze (CLARE) cu pluto ti-ai fi dat seama Intr-o parte a planetei parca este o gaura inconjurata de munti ei bine acolo a fost lovita de o planeta mai mica decat ea si acel impact care a avut o viteza ne mai marginita a cauzat ca pluto sa iasa din axa sa din sistemul
solar dar inca mai e pe acolo dar dupa ce am vazut eu pe multe programe nasa (ESA) programe reale am observat ca pluto era acolo dar navea o axa proprie pluto parca era un "soare"
La care sateliti lui se invarteau in jurul lui dar pluto nu se misca n-are axa nicaieri pentru satelitii aia e ca soarele fara axa si fara rotatii.
Acesta este raspunsul la intrebarea ta. FUNDA?