| mika321 a întrebat:

De ce Romania a intrat in razboi in 1916 de partea antantei?

7 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

De ce Romania a intrat în război în 1916 de partea antantei?==că asta a fost decizia lor atunci!

| valentingb a răspuns:

Ar fi intrat de partea oricarei puteri destul de mari cat sa poata sa le ofere, dupa castigarea razboiului, Transilvania si Bucovina pe care Al. I. Cuza nu a avut cum sa le alipeasca tarii. Astfel s-a reusit in 1918 lipirea teritoriilor, formandu-se Romania Mare. Cauta o harta sa vezi, chiar era foarte mare fata de 1916, mult mai mare si fata de cat e acum. Asa ca Antanta a oferit dreptul proprietatii, noi am oferit sange, am invins, si acum ardelenii nostri sunt frati, nu dusmani.

| Elliana534 a răspuns:

Prima oara a fost cu Tripla alianta impreuna cu Italina. Pe urma a trecut in tripla intelegere dupa Italia daca nu ma insel. Au trecut de parte Antantei crezand ca o sa aiba ceva sanse... Dar WWI nu a rezolvat nimic, vieti pierdute dgeaba.

| Morphines a răspuns:

Pentru a putea recurge la Marea Unire... Bucovina, Basarabia, n-au fost tocmai ale noastre pe acea vreme...

| SheWasHere a răspuns:

Antanta ne promitea mai mult fata de ceea ce erau dispuse sa ne ofere Puterile centrale. Antanta ne-a dat ultimatum-ul la inceputul anului 1916; ne-a determinat astfel sa incheiem tratatul de alianta cu aceasta.

Ca sa-ti faci o ideea de ce era mai favorabila Romaniei aderarea la Antanta, iata prevederile tratatului:
1. Primeam Bucovina si Transilvania
2. Franco-englezii promiteau deschiderea unui nou front in Grecia, la Salonic
3. Rusia promitea continuarea ofensivei in Galitia

Sper ca ti-am fost de ajutor.
Succes!

| JoeAlb a răspuns:

Nu inteleg nici eu. Antanta era practic peste tot in jurul nostru si a fost probabil cel mai apropiat moment de nimicire a Romaniei. Am avut noroc insa ca Aliatii au castigat la timp. Doar norocul ne-a scapat de tragedie.

| tamarika123 a răspuns:

Romania a intrat în razboi de partea puterilor Antantei. Aceste puteri fagaduiau guvernului român ajutor în unirea Transilvaniei cu România. Astfel, intrarea în razboi a armatelor române coincidea cu dorinta maselor populare de a forma statul român unitar si de a elibera Transilvania de sub stapânirea habsburgica.

Întrebări similare