| Kerli a întrebat:

De ce romanii tot copiaza sarbatori ale americanilor?
adica noi avem 1 noiembrie - ziua mortilor pentru ce mai trebuie halloweenul?
avem 24 februarie - dragobetele pentru ce mai trebuie 14 februarie v'day?
de ce nu ne putem pastra propriile traditii?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Santem mai prosti, si mai in intunerec. ii urmam pe cei inteligenti si luminati.nu ne tine de cald sau e mai placut. dar e mai comercial, decat am putea fi noi simtitori romaneste, vreodata.

10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Buna.
De fraieri, avem destule sarbatori cu care ne putem noi mandri in lume!
Pa, pa.

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Nu stiu, si pe mine ma deranjeaza lucrul asta.Probabil ca unora le place mai mult ceilalti termeni, ce constitute acele lucruri...cum e cu halloweenul cand te imbraci intr-un costum infricasotar si nimeni sa nu te recunoasca.

| elena_3173 a răspuns:

Pentru ca asa li se pare lor ca sunt mai ''cool'' sau probabil le place sa petreaca mai mult asa ca au adoptat si alte sarbatori.

| Lorena_9308 a răspuns:

Pentru ca asa suntem noi romanii, stiim doar sa-i copiem pe altii, nu stim sa ne pretuim tara, traditiile si sarbatorile. avem o tara minunata, cu locuri fantastice, mult mai frumoase ca ale americanilor, insa nu stim sa le pretuim... asta e romanul

| Heythere a răspuns:

Pentru ca romanii cred ca sunt mai cool daca au ceva ce au si americanii. Este adevarat ca sunt misto sarbatorile lor dar le avem si noi pe ale noastre.

| seena8616 a răspuns:

Romanii fac asta poate si din distractie... ei vor distractie dubla, deci obiceiuri duble ...am mai citit pe net ca americanii vor sa obisnuiasca celelalte tari cu traditiile lor.asta pentru ca americanii conduc lumea, iar la randul lor sunt condusi de evreiwinking

| 3my098 a răspuns:

Pai. Ziua mortilor e halloweenul dar romanii iau schimbat numele
Valentine day E dragobetele Doar ca iau schimbat romanii numelehappy

Din cate stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E influenta asta americana...limba engleza,"american dream"

| vrrra a răspuns:

Pt ca trebuie sa fim si noi in randu` "lumii".

| Teddy_6960 a răspuns:

Pentru ca asa sunt romani. Eu nu prea tin sarbatorile americane(in afara de hallowen)Este placut sa mergi pe la usi si sa zici"ne dati ori nu ne dati". Asta e prima faza:Revin la copiat

-Noi nu putem sta deoparte tot ce vedem altundeva copiem separe ca cei mai multi oameni nu se gandesc sa faca o tara "originala". Asta este din cauza regurilor puse de presedinte, Sa speram ca daca macar cativa dintre noi o sa respectam traditile noastre nu o sa mai fie Romania o tara de copiatori. E ca la scoalabig grinbig grinbig grin