Nu se confunda.Prostia tine de inzestrarea mintala nativa, iar ignoranta de lipsa de informare. Un semn care i-ar putea deosebi este aroganta, pe care cel mai des prostul o afiseaza.Nu-ti amintesti vorba lui Creanga:"Prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul!"
Nu este adevarat...niciodata un prost nu va recunoaste, ca nu are stiinta de ceva anume, dar va persista in prostia lui...
Pentru ca e vorba de invidie, parvenire si infatuare. Daca nu ai cunostinta de cauza de ceva, esti catalogat drept prost ca habar n-ai. Si persoana care detine acele informatii intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti, va avea grija sa para extrem de inteligenta. Nestiinta e o slabiciune, nu prostie. Cum e si cu calculatoarele. Cunosc multi oameni intelectuali care habar n-au sa foloseasca calculatorul fiindca nu au avut treaba cu acest domeniu deloc. Se trezesc altii si spun: ''haha, prostul ala care nici nu stie sa umble cu mouse-ul?''. Ha? Asta e nestiinta asupra pc-ului, nu prostie. Dar fiecare isi etaleaza atuu-rile si are grija sa le scoata cat mai in evidenta, de aici rezulta si acea confuzie de care vorbesti.
Nu mi se pare ca se confunda.Atunci cand nu stii dar vrei, poti. Dar daca nici nu sti nici nu vrei, e grav
Prostia e un domeniu foarte vast, din pacate. Asa ca depinde de la context, la context.
Consider ca necunostina si prostia sunt adesea confundate pentru ca altfel termenul elucubratie si actiunea de a elucubra nu ar exista.
*elucubratia este o combinatie haotica de elemente absurde
**m-am exprimat ca la scoala, doar ca n-am ridicat doua degete, o sa iau nota mica la purtare?;-)