Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.
Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Aurora_polara
Nu mai dati ma copi-paste de pe wikipedia sau alte site-uri...
Aurora boreala se datoreaza umiditatii din aer, acesti vapori de apa ingheata si se formeaza niste cristale de gheaza foarte mici, lumina se reflecta in acestea si se formeaza aurorele... sper ca te-am ajutat
Bua vei gasi multe informati despre acest fenomen aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Auror%C4%83_boreal%C4%83
Andriutzadeea întreabă: