anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se sterilizeaza acele cu care se fac injectiile condamnatilor la moarte?

9 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Nu se sterilizeaza. Ai copiat intrebarea din alta parte. Ai vazut tu ca sterilizeaza, ai dovezi?

| Vizitiul a răspuns:

Este un standard, indolent de situatie. Sa nu uitam ca si ei sunt oameni, chiar daca au savarsit unele fapte demne de dispret.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Toate acele sunt de unica folosinta si sunt sterile, la fel ca si siringile.

| tim a răspuns:

Pai le sterilizeaza pentru a nu se imbolnavi. ca daca se imbolnavesc trebuie eliberati pe caz de boala si scapa de pedeapsa nu?!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@tim Oricum sunt condamnati sa moara nu?

| anad a răspuns:

Acum se mai sterilizeaza ace? Eu cred ca toata lumea foloseste ace de unica folosinta.

| Ea12345 a răspuns:

Chiar daca st condamnati sa moara, vrei sa moara stiind ca au fost si expusesi la SIDA sau mai stiu eu ce?no talking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din respect fata de fiinta umana in sine, nu fata de criminalul respectiv. E o chestiune de etica.

regis
| regis a răspuns:

Intrebarea face parte dintr-o serie mai lunga de intrebari oarecum amuzante. Logic ca nimeni nu va merge la o fabrica de ace pentru a solicita fabricarea catorva bucati nesterile, special pentru aceasta operatiune.
@soothe - pentru unele chestii nu e nevoie de dovezi. De exemplu nu am vazut niciodata o executie, insa asta nu inseamna ca trebuie sa imi dovedeasca cineva ca exista.
@Dany - nu are nicio legatura faptul ca sunt si ei oameni. Eventual poti sa nu ii condamni la moarte, dar nu e cu nimic mai omenos sa ii omori cu un ac sterilizat decat cu unul nesteril.
@tim - nu cred ca un condamnat caruia i s-a facut injectia letala mai poate fi eliberat pe caz de boala. In general nu se fac eliberari post mortem.
@anad - da, se sterilizeaza ace. Acele de unica folosinta sunt sterilizate si ambalate in mediu steril.
@lory1995 - crezi ca le mai pasa?
@anonim - ce respect fata de fiinta rezulta din folosirea unui ac steril pentru a ucide?