.fiindca febra induce bolnavului senzatia de frig! ...lui ii este frig cand de fapt, corpul lui sta sa fiarba!
asta-i intrebare de fizica din manualul de clasa a 6-a avand ca autori pe Cristopher Clark, George Enescu si Iulian Grindei vrei sa iti facem tema sau ce?
Nu iti vad mesaju Kiiiiis... am primit email ca mi-ai scris ceva dar nu il vad...
Acum a mers multumesc de raspunsuri Kiiiisss am intrebat de ce cand omul are febra are si frisoane nu ce inseamna frisoane si cand se intampla sorry ii dau funda lui Apache
Sa ai frisoane inseamna sa tremuri sa sa iti fie frif. Asta se intampla cand ai temperatura peste 38.5 sau ceva de genu
plz funsssssitzzzzzaa!
Febra apare, de regula, cand microorganismele infectioase si toxinele activeaza pirogenii endogeni, care stimuleaza receptorii sensibili la temperatura. Astfel, organismul simte senzatia de frig si reactioneaza prin o serie de mecanisme compensatoare, precum contractii musculare ritmice sau frisoane. Aceste contractii musculare genereaza la randul lor caldura corporala si contribuie la aparitia febrei.
TiaraChiara întreabă:
Ambasada întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Bogdanpalintineanu întreabă: