E trist, dar adevarat.
O limba avem, una chiar frumoasa, si nici pe aia nu suntem in stare s-o invatam. Si te-ai astepta ca macar cei care lucreaza in mass-media, si se presupune c-au terminat o facultate de profil, sa aiba habar cu ce se mananca limba romana. In ultima vreme, nici asta nu mai e valabil.
Cel mai mult conteaza dezinteresul persoanelor in cauza, cu toate ca si limba romana (implicit si gramatica) este una dintre cele mai grele din lume. Numai bine!
De aia au picat atatia elevi la bac anul' asta!
Romania se duce... pe zi ce trece, nu va mai fi ce a fost odata'...
Tineretu din ziua de azi e praf fata de acela care erau acum cativa ani.In ziua de azi nu mai exista RUSINE!
Nu le place scoala, cred ca totul se invarte in juru' lor.etc
Asta e. numai bine:*
O parte din vina o au profesorii dezinteresati si cealalta oamenii ignoranti, carora le este prea lene sa deschida o carte
Nu gramatica e de vina ci faptul ca nici nu au avut de unde sa invete
de mici nu au mers la scoala iar parintii sigur nu i au invatat acasa
de asta nu stiu sa scrie si sa citeasca
si daca parintii unuia nu l au dat la scoala atunci nici el nu si va da viitorul copil al scoala si tot asa
unii considera ca scoala nu i va ajuta dar se insala fiindca daca nu au baza adica nici macar sa scrie si sa citeaca sau sa stie cat fac2x2 nu stiu sigur alceva.si acest lucru nu i va ajuta sa duca un trai mai bun
sper ca ti am fost de ajutor
Pai la ce a ajuns Romania in ziua de azi! Le este si lene sa mai citeasca inca odata propozitia ce au scris-o! XD, !
Din punctul meu de vedere gramatica limbii romane nu este grea.Din contra! Aici intervin educatia si societatea.
Nu este chiar ASA DE GREA precum se spune dar mai nimeni nu mai vrea sa ma invete lucruri care sunt esentiale in viata cum ar fi acesta "Ce a-ti facut l-a bunica?" in loc de "Ce ati facut la bunica?" sau "Ia vazut cineva pe ce-i doi?" in loc de "I-a vazut cineva pe cei doi?"...sau mai sunt acele greseli "m-am dus" "l-am vazut" "ce-i mai buni" "v-a mai fi vreodata", greseli facute de cei carora le este "lene" sa mai desparta cuvintele sau sa se gandeasca macar, ca la clasa I, ca atunci cand ureamza o actiune se scrie cu cratima...parte cu "lenea" parca se mai poate crede dar cea cu scrisul despartit cand nu este cazul nu se poate scuza; dar ce sa faca elevii cand si in randul profesorilor si oamenilor cu renume se intampla aceleasi lucruri; dezacorduri "e multi oameni", tot felul de greseli gramaticale si (asta este chiar de neiertat pentru un adult) sa omita litere din cuvinte; si asta se intampla mai ales la elevi pentru ca se scrie numai cu prescurtari si tot felul si niciodata nu se respecta gramatica; dar este bine totusi ca se mai gasesc inca elevi chiar de nota 10(desi sunt in ultimul timp FOARTE rari) fara sa fi dat mita sau altceva profesorilor; huh, ma bucur ca am putu spune si eu ceva despre toate aceste probleme prin intermediul intrebarii tale
Da' de asta ce spui: http://www.antena3.ro/......30652.html
Ma bucur ca macar tu ai scris corect.De obicei chiar cei care pun intrebarea asta o dau in bara.Iar raspunsul meu este ca probabil se cred mai "cool" daca scriu "tsiam" in loc de ti-am.sau altele asemanatoare.