| AnnAnne a întrebat:

De ce toata lumea crede ca elevii din clasele de filologie/stiinte sociale sunt mai slabi decat cei de la mate-info? Adica... ce au ei si n-am eu?laughing

Răspuns Câştigător
| anUcy a răspuns:

Buna intrebare.Sa stii ca si eu sunt la un profil de stiinte sociale, si cam aceeasi conceptie o intalnesti cam peste tot.Am multi colegi care au ales acest profil chiar pentru acest lucru:cred ca sunt mai destepti sau ca invata mai bine daca merg la mate-info sau sunt mai populari pentru ca cel putin la liceul meu, cei de le mate sunt foarte ingamfati si cu nasul pe sus.Adica ''fitele'' plutesc in aer.Si este ciudat cum doar la profilul de stiinte au fost performante in cadrul olimpiadelor.Oricum...asta ramane o ''enigma''laughinglaughing:*

14 răspunsuri:
| bia0000 a răspuns:

Pai cei de la mate info fac materiile pe care si tu le faci aadik au mai mult in schimb tu nu faci informatica programare ci doar tic iar din a 11 nu mai faci chimie fizica,matematica in schimb ei fac si materiile tale adica logica, pshihologie, economie si de aceea este si mai greu acest profilȘP

| alexaalexandraa a răspuns:

Eu am terminat mate-info. Si nu, nu sunt mai slabi cei de la filologie/stiinte sociale. Nu trebuie sa generalizam. Ambele profile sunt bune, cu elevi mai buni sau mai slabi. Nu toti sunt la fel. Se poate sa fie unul mai bun la filologie decat cel de la mate-info. Sau poate invers. Sunt cazuri si cazuri. Iar referitor la'' ce au ei si n-ai tu'', iti spun eu, nimic in plus si nimic in minuswinking sau depinde laughing

| Sabryy a răspuns:

Probabil ei cred ca nu poti sa te faci decat invatatoare de limba romana. Dar fiind la mate-info poti face mult mai multe. Si eu consider asta, dar nu inseamna ca sunteti mai slabi.

| Vla2xD a răspuns:

Medie

| queerkulture a răspuns:

Programul este considerat mai "lejerL la clasele de uman (si de obicei asa este). Dar eu cred ca atmosfera e mult mai placuta la filo. Acuma depinde, daca esti genul "Vianu", poate n-o sa-ti placa prea tare.
Aia e Alison Mosshart? :3

| enverhoxha a răspuns:

Creier?

| FreakyFred a răspuns:

Se dau smecheri ca ei fac ore ca lumea si muncesc pe rupte acasa pentru teme, dau teste in draci. Sunt niste imbecili, parerea mea. Ei se chinuie pentru niste tampenii inutile, formule si calcule care pentru majoritatea vor deveni inutile dupa terminarea liceului. Noi am ales sa nu ne pierdem vremea cu prostii si sa facem ce ne place si ceea ce consideram noi ca este important si util in viata. Deci cine e mai destept? Hmm, da. Cred ca ei. laughing

| carminaburana43 a răspuns:

E o prostie gogonata cine crede asa ceva de exemplu fata mea a terminat la filologie si a reusit cu brio la stat dar baiatul meu care e la mate info nu stiu ce nota va lua la romana anul viitor la bac...asa ca nu e totul ca cineva sa fie la mate info bine ca eu aici sub pseudonim pot fi sincera.

| Darly a răspuns:

De obicei cand se fac inscrierile la liceu profilul cel mai cautat e cel de mate-info urmat de filo, deci acolo sunt cele mai mari medii si de obicei acolo intra cei mai tocilari

| Silviix3 a răspuns:

Buna!
Nu e nici o diferenta dar sa-ti dau un exemplu: Eu am fost intr-un liceu in care era si generala,asa ca la fel ca si majoritatea colegilor mei am ramas la acest liceu. Ce-i mai buni am intrat la Real si astia mai slabi,chiulangii, vagabonti, corigenti au intrat la Uman.Probabil lor li se pare mai simplu la Uman, dar nu e foarte mare diferenta.Mai mult sau mai putin de citit la romana.
Bye!

| suzyhorrorr a răspuns:

In principiu la Real sunt geniile si la uman aia care n-au avut loc la real. deci e simplulaughing

| AG a răspuns:

Eu nu ii consider mai slabi, pentru ca si eu am vrut intai filo. Doar ca materia la mate-info si chimie-biologie e mult mai grea. Implica mult calcul, multa matematica. Pe cand la uman e multa vorbalaughing. Eseuri, limbi straine, chestii care sunt mai usor de invatat pe langa matematica si fizica. Dar eu nu ii consider a fi mai slabi decat cei de aici. Fiecare e bun in domeniul sau. Eu am colegi care nu pot scrie deloc, dar sunt buni la mate.

| anotimp2 a răspuns:

In afara de latina, ei fac toate materiile. Pe langa, au cultura generala, si pot urma orice facultate, fiindca ei nu se limiteaza numai la materiile reale, ci si la cele ce tin de uman (romana, istorie, geora, si mai ales, limbi straine). De fapt mate-info e tot, si daca e si mate-info-bilingv sau mate-info-intensiv info, merita mai mult decat nota 10.

| Praji a răspuns:

Poftim?! Eu sunt boboaca la Filologie,si in liceul meu s-a intrat cu medie mai mica la matematica-informatica, decat la filologie, de stiinte sociale nu mai zic.Si de la filologie nu poti "sa te faci decat invatatoare de limba romana" (nu exista invatatoare de limba romana,doar profesor/-a),poti urma orice facultate de la orice profil,in plus, de la filologie poti fii profesor/-a de limbi straine sau chiar limba romana, translator.sunt destule posibilitati!winking