anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce trebuie sa studiem atatea materii la scoala in comparatie cu alte tari?

11 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Fiindca avem un sistem educational defectuos.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Important nu e de ce, important este cine profita de asta si cine pune in practica toata teoria invatata!

| hândel a răspuns:

Preferi sa fi ca americanii care peste jumate nu-si gasesc tara pe harta? N-o spun eu ci reportajele facute de ei insusi. E mai bine sa aveti o cultura cat mai bogata. Informatia inseamna putere, parerea mea.

| RetroX a răspuns:

Pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! happy

| zuly a răspuns:

Mdee.Asta chiar ca-i o minune: cei din alte tari invata mai putin dar o duc mai bine.pentru ca pe ei asta ii invata: cum sa traiasca. Pe noi ne invata cum/unde/de ce/prin ce mecanisme/cand, etc. au trait sau traiesc ALTII. Nu ne spune nimeni ce si cum sa facem ca sa ne fie bine, invatam ecuatii de gradul 3 in clasa a-II-a si luam locuri la olimpiade.cand luam diploma de bac, o punem peste gramada de celelalte sute de diplome pe care le-am primit de-a lungul anilor si ne facem ciorba din ele cat suntem in facultate, ca sa nu murim de foame, iar cand iesim si de acolo, facem ciorba si din diploma aia, ca ne angajam pe salariul minim. "La ei" un om cu facultate este respectat si apreciat. La noi te trimit la taraba sa vinzi dovlecei daca n-ai pile. E trist dar asta este.sad

De fapt, vroiam sa spun ca sunt de acord cu @psiholoaga, dar intre timp mi-au mai venit niste idei.happy

| Moneyandfame a răspuns:

Dar lasa-te de scoala. E atat de usor...

| smaranta a răspuns:

Ca sa fim mai destepti ca altiihappy

| Summer Memories a răspuns:

Nu stiu cate materii sunt in Romania, dar eu locuiesc in Spania de 4 ani si aici sunt in total 12 materii.In Romania cate sunt?

| zeDruit a răspuns:

Ca sa punem lumea in miscare prin companiile straine, pentru o vreme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru a nu fi la fel de inculti ca si aia, si vorbesc serios, intreaba un spaniol sau italian 5 mari poeti din tara lor sa vezi daca stiu, e mai bine asa macar sa invatam!

| just.for.you a răspuns:

Pentru ca noi suntem mai destepti decat celelalte tari!