In general ceea ce vrem sa uitam este o intamplare care a avut un impact negativ asupra noastra, o intamplare in urma careia am suferit mult si am dori sa o uitam si din pacate nu se uita, se intipareste in adancul mintii si sufletului nostru si nu mai pleaca de acolo pentru ani buni de zile si de multe ori te incurca sa iei o decizie benefica tie. De ce uitam ceea ce nu vrem? Pai e opusul la ceea ce am spus pana acum pentru ca o cina romantica peste vreo 3-4 ani o poti uita cu toate ca te-a facut sa plangi de fericire, dar prima palma nu o uiti nici la 50 de ani. Take care!
Cu cat incerci sa uiti un lucru/ un fapt/ o intamplare cu atat mai mult staruie in mintea ta pentru ca te fixezi in a-l uita, facandu-l prezent in mintea ta. Iti tulbura mintea. In momentul in care te eliberezi de gandul de uita intervine si uitarea pentru ca inseamna ca ai acceptat si nu iti mai ocupa mintea.
Uitam ceea ce nu vrem pentru ca sunt lucruri care ne plac si pe care subconstientul le depoziteaza ca fiind frumoase si care nu ne produc "neplaceri". Nu ne deranjeaza.
Ceea ce vrem sa uitam nu putem uita deoarece este intiparit in mintea noastra ca ceva marcant cu care nu vrem sa mai avem de aface. Iar ceea ce nu vrem sa uitam, uitam deoarece nu ne-a marcat intr-un mod atat de tare si este doar in mintea noastra si cateodata mai incalcam si promisiunie.
Nimic nu se uita, e doar o iluzie. incearca sa iti amintesti ceva ce ai uitat. iar cand iti vei aminti insa, nici nu vei sesiza ca e ceva ce ai uitat.
Pentru ca e mai usor sa uitam ce nu vrem decat ceea ce vrem. Cand nu vrem ceva, e mult mai usor sa treci peste, sa dai uitarii; dar cand vrei ceva si nu poti sa-l ai, iti ramane intiparit in minte si vrei cu ardoare sa ai acel lucru, poate doar pentru simplul fapt ca stii ca nu poti sa il ai.
Exact, cu cat incerci mai mult sa uiti un lucru, cu atat ti-l amintesti mai des
papucicu întreabă: