Punctul tau de vedere este corect cu privire la descendenta. Am gasit pe un site strain urmatoarea explicatie care lamureste problema: in literatura rabinica, regatul lui Ashkenaz a fost prima data asociat cu religia scitica, apoi cu teritoriile slave si dupa secolul al XI-lea cu nordul Europei si Germania. Evreii care traiau in aceste teritorii asociate cu regatul lui Askenaz au ajuns astfel sa fie denumiti ashkenazi sau si-au luat chiar ei aceasta denumire. Mai tarziu, evreii din vestul si centrul Europei de asemenea s-au numit ashkenazi, fiidca principalele centre iudaice erau localizate in Germania.
Din ce am mai citit si eu, stiu ca odata ce a inceput diaspora evreilor, acestia au intrat inevitabil in contact cu alte culturi de la care au preluat elemente sociale, religioase etc. care au particularizat religia iudaica in functie de localizarea geografica. Asadar, impartirea s-a facut in felul urmator: evreii askenazi in Europa crestina si evreii sefarzi in Spania maura si Africa.
Nu stiu insa sa dau un raspuns strict la intrebarea ta, dar poate te ajuta ce tocmai ti-am scris.
E utila informatia. M-ar interesa mai mult sa stiu de ce (de unde) au luat denumirea de askenazi. Biblicul Askenaz este un descendent al lui Iafet, nu al lui Sem. Si toata lumea stie ca evreii vin pe linia lui Sem. Mai concret, Avraam este descendent al lui Sem.
Punctul tau de vedere este corect cu privire la descendenta. Am gasit pe un site strain urmatoarea explicatie care lamureste problema: in literatura rabinica, regatul lui Ashkenaz a fost prima data asociat cu religia scitica, apoi cu teritoriile slave si dupa secolul al XI-lea cu nordul Europei si Germania. Evreii care traiau in aceste teritorii asociate cu regatul lui Askenaz au ajuns astfel sa fie denumiti ashkenazi sau si-au luat chiar ei aceasta denumire. Mai tarziu, evreii din vestul si centrul Europei de asemenea s-au numit ashkenazi, fiidca principalele centre iudaice erau localizate in Germania.