| Mara6392 a întrebat:

De ce unii profesori zic notele de la teste sau când ascultă oral cu voce tare ca toată clasa să audă?

Chiar dacă e notă mică sau notă mare, mie nu îmi place să mi se spună nota în fața clasei.

19 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eee hai, ca doar nu e informatie confidentiala

| dullcat a răspuns:

Probabil este o tehnica de a va face mai competitivi? Si eu aveam profesori care faceau asa.

| Frank51 a răspuns:

Pentru că așa a rămas "tradiția", însă notele sunt strict confidențiale și poți acționa în instanță dacă acest drept îți este încălcat.

| carevaescu a răspuns (pentru Frank51):

Eh, nu chiar. "Nu-mi place cand mi se spune nota" nu e un prejudiciu chiar asa de mare incat sa merite un demers legal atat de secer. Dar, da, ar trebui sanctionat de catre sefii sai. Primul pas uman ar fi sa vb cu acel prof. Primul pas legal ar fi sa sesizeze scoala de acest comportament. Daca nu rezolva, urca treptat pe scara ierarhică pana la minister. Daca nu rezolva, atunci un proces colectiv împotriva ministerului de învățământ.

| Frank51 a răspuns (pentru carevaescu):

Ba da, este un prejudiciu moral exact la fel ca atunci când nu ți se respectă dreptul la opinie. Dacă merită sau nu acționată în instanță deja este altă poveste, eu i-am spus ce poate face.

| carevaescu a răspuns (pentru Frank51):

Nu zic ca nu e un prejudiciu moral. Este. Dar nu e suficient de sever incat sa merite un demers legal impotriva unui profesor. Dpdv legal, angajatorul este responsabil. Eu i-am schitat un plan de actiune. Pe scurt, reprezentantul elevului ar trebui sa vb cu angajatorul. Daca angajatorul nu vrea sa rezolve nimic, un proces colectiv impotriva ministerului. Altfel nu vad un sens.

| Frank51 a răspuns (pentru carevaescu):

Sunt întru totul de acord cu tine. Însă te asigur că în lumea asta există oameni care vor acționa în instanță și pentru mai puțin de atât laughing

| johnnny123 a răspuns:

Notele sunt informații publice, nu confidențiale. Deci are tot dreptul să le spună cu voce tare, chiar dacă ție nu îți place asta.

| Parakeets a răspuns (pentru johnnny123):

Nu!
În prezent (nu cunosc fix legislația pe acest aspect) însă nu mai sunt publice notele. Îți spun din practică.
Doar la noi la profesori la titularizare și la posturile pe care le iei la stat prin examen, am observat că au rămas publice. Însă la elevi și studenți nu. Nu mai e așa.
Noi avem oră de consiliere, fiecare diriginte, învățător, pentru clasa noastră, unde părinții vin individual și află tot ce se întâmplă despre copilul lor. Asta dacă vin.
Dar noi în prezent doar sub această formă suntem obligați să mai comunicăm notele părinților.
Iar elevilor le dăm doar testul la clasă, să vadă și ei ce au făcut și eventual în funcție de timp îl și relucrăm, pentru a-și fixa toți elevii noțiunile nefixate. Sau ori relucrăm cu elevii care au greșit la exercițiul cutare. Pentru a-și fixa neclaritățile și confuziile.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că tu trebuie să îți auzi nota în primul rând.Și nu au niciun motiv pentru ca ceilalți să nu audă, ba din contră, trebuie să audă toată lumea pentru a nu crede cineva că profesorul pune note nedrept.

| Hyperion7 a răspuns:

Unii folosesc chestia asta pentru a te umili.

| VoidEternal a răspuns:

Si care e problema? Voi chiar cautati mereu motive noi ca sa va simtiti jigniti, anxiosi, nedreptatiti, asupriti. Sunteti o generatie de special snowflakes si in loc sa lasati scoala sa va pregateasca pentru ce urmeaza in viata, voi va inchideti si mai tare intr-o bula ce nu are legatura cu realitatea.

Guess what, cand o sa parasesti bancile scolii nu o sa ii mai pese nimanui daca tu te simti defavorizata, sau tratata "non politically correct". Realitatea nu e nimic altceva decat un malaxor care macina tot si doar cei rezistenti ajung pe partea cealalta intregi.

Restul sunt doar basme pentru occident si pentru cei spalati pe creier de "social studies" si alte vrajeli din astea liberale.

Vrei nu vrei, in societate lumea traieste intr-o ierarhie, unii sunt mai buni decat altii, indiferent cat de valide ti se par tie criteriile dupa care aceste ierarhii se stabilesc. Asa a fost mereu, asa o sa fie mereu.

Crezi ca inainte nu exista anxietate? Doar ca mort copt, trebuia sa treci peste, sa strangi din dinti si sa mergi mai departe. Muntele nu se va da la o parte din calea ta pentru ca te incomodeaza pe tine. Muntele trebuie sfredelit sau escaladat. Ori faci asta, ori iti vor aduna oasele de la baza lui, asteptand ca el sa se miste.

"Hard times create strong people, strong people create good times, good times create weak people, and weak people create hard times."

In original citatul asta era cu "men" dar m-am gandit ca poate versiunea aia te-ar fi jignit.winking

| carevaescu a răspuns:

Probabil nu stiu sau nu le pasa ca s-a schimbat legea. Notele sunt confidențiale. Ar fi bine sa discuti cu acel profesor, discret.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e-n Romania...
Macar notele de la examene sunt confidentiale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In alte tari nu e asa! La noi profesorul vrea sa umileasca elevul in ultimul fel! Unii spun si ce ai gresit in lucrare! Eu nu am avut parte de asta

| Standt a răspuns:

Ca toti sa stie ca ai primit nota corecta. Tu si ceilalti. Iar notele nu sunt confidentiale.

| Parakeets a răspuns:

Profesorii nu mai au voie să facă treaba asta.
Nici în fața elevilor, nici în fața părinților la ședințe.

Tocmai de aceea s-a adăugat ora de consiliere, pe care profesorul o pune când are o fereastră, în timpul programului, unde părintele tău poate veni și afla notele și parcursul tău școlar, dar individual, nu la grămadă. happy

Și ca elev, nici mie nu mi-a plăcut metoda asta, însă pe atunci încă nu exista ora de consiliere.

Ar trebui să sesizezi treaba asta, cuiva.
Noi ca învățători spre exemplu nici nu avem voie să plecăm de la cancelarie, acasă, să zic, dacă punem ora de consiliere la o ultimă oră, când elevii au ora cu un alt profesor și nici un părinte nu vine. Chiar dacă nu vine nimeni, eu am obligativitatea de a rămâne în cancelarie ora aia, în caz că un părinte vine și vrea să întrebe ceva despre copilul lui.
Așa că, vorbește cu profa ta. Nu e ok.

Și testele de obicei se dau elevilor să se uite peste ele în clasă. Unii însă și le mai și împart ca să vadă cine a greșit unde și tot așa.

La oral, în schimb, mă gândesc că profii dacă te ascultă și îți pun o notă în catalog, ar fi ok totuși să ți spună ce notă ai luat, deoarece după ai sta cu angoasa că "oare ce notă oi fi luat?"
Însă e ok să o facă mai subtil și mai discret. Sau să vă treacă imediat nota în carnet și așa nu o mai spune la nimeni vocal. Însă pentru asta ar trebui să aveți carnetul de note în permanență la voi.

Însă ce trebuie să reții de aici e că, în prezent profesorii nu mai au voie să spună notele la comun și au oră special pentru asta.

| RaiderX a răspuns:

Profesorii spun notele cu voce tare pentru că doresc să ofere feedback deschis și transparent. Uneori poate fi jenant să auzi nota în fața colegilor, dar ar trebui să vorbești direct cu profesorul pentru a-i spune cum te simți și poate găsi o modalitate mai discretă de a-ți comunica rezultatele.