Nu cred ca o urasc, de ce ti se pare asta? poate nu le este foarte draga din cauza istoriei, din cauza rusilor (nu doar a lor, dar asa pare la prima vedere) a ajuns comunismul la noi, comunism care nu a adus deloc cele mai minunate lucruri in viata romanilor si chiar a Romaniei. pe vremuri o perioada a fost obligatorie invatarea limbii ruse in scoli si stii cum e, cand ceva iti este impus nu ti-e deloc drag de el. este pacat, pentru ca limba rusa este o limba foarte frumoasa, care a dat umanitatii unele dintre cei mai importanti scriitori si cele mai importante opere literare. deci nu-ti face probleme, nu e ceva personal (daca aici este sursa intrebarii), e doar istorie, si cu timpul o s-o uitam, asa cum uitam atat de multe altele.
Nu o urasc, doar ca e cam incomoda la citit (din cauza literelor chirilice) si a pronuntiei.
Eu înțeleg și vorbesc binișor rusa. Nu e dificil de învățat, scrisul e mai greu, ala nu îl știu.
Nu cred ca rusa nu le place romanilor, în general lor le place ce e în trend, acum italiana și spaniola pentru capsunari, ochelari de soare pe ploaie și în casa și alte din astea, însă o sa vina și vremea Rusiei.
Pentru ca nu o cunosc si nu inteleg, eu sunt din Moldova si imi place rusa, sunt inreistar pe o multime de site-uri si forumuri ruse ))
Pentru ca isi iubesc exagerat de mult patria si limba natala si nu accepta ca cetatenii sa invete si alte limbi, in plus Rusia a luat jumatate din Romania (Moldova-Chisinau)...parerea mea:d
Iata aici raspunsul http://drept-md.com/moldova-news-in-limba-romana-sau-limba-rusa/
Pt ca nu o pot vorbi si de aceea o considera prosteasca. Eu nu sunt romanca, sunt moldoveanca si cunosc limba rusa la perfectie de la 8 ani. Probabil accentu e cam siciitor, Nustiu de ce o urasc.
Pentru ca rusii au stat la noi in tara pe timpul comunismului si nu ne lasau liberi la ce vroiam
Nu cred că românii urăsc limba rusă. Sincer, mie îmi place foarte mult cum sună. Şi chiar mi-ar plăcea să o vorbesc...
Limba e cam ciudata dar nu o urasc fiecare popor cu limba lui...Dar poporul chiar nu il pot suporta..mereu ne-au amentitat, au fost cei mai mari dusmani ai nostri si pana si in ziua de azi Moldova e sub conducerea lor intr-un fel am o prietena acolo care mi-a spus ca in scolile din Moldova se invata limba Rusa si ca uni batrani sau oameni cu o educatie mai proasta care au trait in Uniunea Sovetica nu isi dau seama ca Rusii nu le vreau binele.
Sjhxjcks întreabă: