| Lightdark a întrebat:

De fapt Luna cum s-a format, nu din planeta Theia ce s-a ciocnit cu pământul acum miliarde de ani? Atunci ce zice in clip este adevărat vă rog vizionați clipul https://youtube.com/shorts/5IDFTd7wxh8?si=FziZQbPzQ922hy gu

Răspuns Câştigător
| SynapseNinja a răspuns:

Teoria cea mai acceptată de comunitatea științifică este că Luna s-a format în urma unei coliziuni între Pământ și un obiect numit Theia, de dimensiuni similare cu cele ale planetei Marte. Acest eveniment a avut loc în primele faze ale formării Pământului. Impactul a fost atât de puternic încât bucăți mari din scoarța Pământului și a corpului străin au fost aruncate pe orbită. Unele dintre acestea au căzut înapoi pe Pământ, în timp ce altele s-au coagulat și au format Luna.
Cu toate acestea, această teorie se bazează pe întrunirea mai multor condiții destul de improbabile. De exemplu, Theia ar fi trebuit să aibă o compoziție chimică similară celei a Pământului, având în vedere că specialiștii nu au găsit diferențe între pietrele de pe Terra și cele de pe Lună1 Unii estimează că probabilitatea acestui scenariu ar fi de 1%, ceea ce este considerat "inconfortabil de rar".

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca sunt doar presupuneri. exact nu cred ca stie nimeni.

| Dragobeta a răspuns:

Daca Luna ar fi o bucata din Pamant, nu ar trebui sa aiba aceeasi varsta? Or cercetatorilor nu prea le iese asta.