Magicianul scrisa de John Fowles mi-a placut mult, dealtfel si Colectionarul; carti psihologice.Am de gand sa citesc Chelnerul si supravietuitorii scrisa de Simon Vestdijk, la recomandarile tatalui meu.
Romanele lui Jules Verne sunt foarte interesante si frumoase.De exemplu 20 000 de leghe sub mari sau ocolul pamantului in 80 de zile, 5 saptamani in balon si vulcanul de aur.Ar mai fi Singur pe lume de Hector Malot dar si volumele Ciresarii(daca esti adolescent, in ele sunt descrise aventurile si emotiile unor adolescenti)
Mie mi-a placut seria Harry Potter. In special ultima carte, o capodopera. Desi pentru necunoscatori, din ce-or mai fi vazut din filme, probabil se gandesc ca si cartile sunt simple, pentru copii, ei bine pe de o parte chiar asa e! Sunt foarte usor de citit, simple, dar mesajul pe care-l ofera e foarte profund. Simple si foarte complexe in acelasi timp.
Imi aduc aminte ca am citit undeva, zicea un autor/critic, ca cei care vad cartile fantasy ca ceva de calitate proasta/stupide, pentru copii, inseamna ca ori nu citesc/n-au citit, ori nu le inteleg, sau mai rau, nu le pot intelege
Nobila casa. ti-o recomand. roman gen aventura, cu crime si tot restul. crede-ma e foarte buna cartea. app, sunt 2 volume.
Depinde ce gen de carti obisnuiesti sa citesti.
Eu una ti-as recomanda "Che Guevarra - Viata unui mit"- scrisa de Reginaldo Ustariz. Este scrisa de-un medic si ziarist bolivian care a realizat o cercetare despre viata lui Che Guevarra(un revolutionar) Sunt fragmente din jurnalul personal, imagini din arhiva personala a lui Che si este impresionanta pentru ca este descrisa viata acestuia de cand s-a nascut si pana a murit. De asemenea este scos la iveala adevaratul mod in care a murit. Incearca...
Sau daca iti plac romanele mai siropoase incearca tot ce este scris de Thomas Hardy. Spor la citit!
Eu ti as recomanda Vampirul Lestat de Anne Rice sau Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde.
Interviu cu un vampir Anne Rice, e fenomenala sau Mr.Vertigo Paul Auster o poveste ciudata si un final cum nu te astepti
mads întreabă: