Se serveste cat sa te tina in viata, dar depinde de la caz la caz.
De exemplu la fostul liceu CFR din Galati au camin si cantina [ambele incluse in pret, puteau ajunge pe luna cam in marja lui 300-350 de lei], dimineata se dadea predominat carne procesata: salam/ciolan/rar crenvursti sau oua, sau jumatate de cutie de pateu, sau branza topita, sau rar iaurt; la pranz aveai felul unu: ciorbe: de pui [a la grec, taraneasca], sau rar de porc, sau de legume, felul doi: ostropel, ciulama, carne de porc cu legume, foarte rar snitel din pui/porc cu pireu, sau peste, si desert [orice prindeau la reduceri de la magazine]; mai nimereai sa ai mancarea de pranz la cina apropo; la cina nimereai: tochitura de mamaliga, maruntaie de pui, iahnie de fasole, salata orientala si la desert mai nimereai orez [cu gem] / paste cu lapte, rar cozonac, daca li se epuiza stocul de dulciuri cumparate.
Supă, salată, băuturi de la dozator, piure cu copanel, cașcaval, paine feliată, salam, mușchiuleț, maslinute, prăjiturele tip fursec, crenvursti și alte mărunțișuri, gen sosuri. Astea am avut eu la Caragiale. Seară frumoasă!
Neagu_Gabriela_1995 întreabă: