1) manuale.edu.ro - toate manualele 5-8 in varianta pdf
2) vechile culegeri / vechile caiete te vor ajuta (nu ai nevoie doar de teorie, ci si de exercitii)
3) pe mateinfo.ro gasesti o culegere de anul trecut cu modele de teste. Probabil se va publica una si pentru anul scolar 2021 - 2022, dar te poti uita pe ultima si sa lucrezi de acolo. Sunt undeva la 80 de teste (cartea e pdf, gratuita)
.
.
.
Nu stiu insa daca e o idee buna sau nu. Si eu am facut la fel (am terminat a 8a in acest an), asadar iti pot spune ca, daca vrei sa faci asta, adica sa inveti singur / singura, e bine sa te apuci de acum. Noteaza-ti tot ce gasesti prin manuale, culegeri etc pe un caiet (iti va lua ceva, dar pana in toamna ar trebui sa ai materia foarte bine structurata. Ai avea timp si de geometria in spatiu) si invata teoria. Bine, dupa trebuie si practica, desigur. Iti recomand sa lucrezi culegerile din a 7a / a 8a (da, da, nu le ai pe alea din a 8a, comanda una de pe net si gata), acolo ai materia cea mai importanta. (nu le-am gasit pe alea din a 6a, insa chiar mi s-au parut suficiente si astea. Daca le mai ai pe alea din a 6a fa numai partea de geometrie) Daca le faci (complet. 100%. De la un capat la altul.) nu vei avea probleme prea mari. (Eu una cel putin nu am avut. Vei avea un subpunct / 2 la S3 la geometrie unde probabil iti va veni putin mai greu solutia, insa in rest ar trebui sa mearga ok totul)
Daca te apuci din timp nu ai de ce sa te temi. Ideea e sa nu amani. Bafta anul asta!
Ps. Stiu ca ti se pare o prostie sa lucrezi niste culegeri de la cap la coada, insa daca nu ai invatat nimic 7 ani (din clasa 1 ai spus) e timpul sa recuperezi, iar cei mai buni prieteni iti vor fi caietele (probabil vei avea nevoie de mai mult de unul) si pixul / creionul / rigla / raportorul / intelegi ce vreau sa zic. E destul de mult, insa te ajuta sa inveti conceptele si sa exersezi.
Sincer sfatul meu este să cauți ajutor, este destul de greu să înveți atâta materie în scurt timp, de aia iti recomand sa ceri ajutorul unui coleg care intelege mai bine matematica sau chiar un var, mătușa. Iar dacă chiar nu ai pe cineva în jur care poate să te ajute te sfătuiesc să îți găsești un profesor particular, el cu siguranta te v-am putea ajuta. Succes si spor la învățat.