Ocupa-ti timpul cu ceva util, ca sa te poti descarca, ca toata frustrarea, stresul, necazurile sau ura acumulta, pot sa dispara cand faci ceva folositor si obositor care iti dimineaza din stres.
Ia-ti servici ori spala totul in casa, spala podele, perdele, pereti, curata debarale, fa orice este munca grea si te epuizeaza, sa vezi cum satisfactia de la sfarsitul zilei iti schimba stare sufleteasca, dandu-ti o satre de multumire si satisfactie. Esti totusi ditamai femeia, asdar nu ai motive de plans daca nu ti-a murit cineva din familie.
Asta fac mereu, dar simt cum corpul și sufletul îmi cere lucrul asta … și efectiv nu pot sa ma descarc, am citit foarte mult ca plânsul ajuta sa îți elimini trauma si greutatea, eliberezi de fapt tot ceea ce ai acumulat …
Violeta, tare as vrea sa știu dmv cu ce va ocupații timpul? Ca va văd numai pe TPU chiar și după 10 ani
Incearca https://www.imdb.com/title/tt1028532
Cand ai o pozitie inalta intr-o firma ai tot timpul din lume sa faci ce vrei, ca ai angajati care muncesc pentru tine.
Pai si doamna Violeta in loc sa va ocupati de angajați dmv stați pe TPU? Serios acum … și noaptea? Poziția dumneavoastră nu va cere sa și munciți sau sunteți plătită degeaba?
Înseamnă ca aveți job de noapte
Locuiesc in Australia, acum fii zi, fiindca suntem in emisfera sudica.
Ma bucur pentru tine, dar totuși ai grija și de amărâta aia de firma … chiar îmi este mila și eu locuiesc in Dominicana, palmieri soare si numai energie buna, văd ca in Australia îți lipsește.
Nu-i amarata deloc, dimpotriva, este chiar de succes.
vad ca habar nu ai tu de geografie... ca aici este iarna fetita, de aia!
Cum sa nu știu geografie, de ce vorbești impulsiv? Cum ai ajuns tu la concluzia asta, fără sa ma Cunoști? Logic ca și acolo ai vreme frumoasa dar nu îți priește văd …
Fiindca mi-ai spus ca-n Australia imi lipseste energia...si ti-am spus ca-i iarna, deci este rece afara si oamenii stau mai mult in casa.
ce-i greu de priceput? sunt 5-7 grade dmineata si seara, ziua urcand la 15-20 de grade, dar inca este frig.
Acum înțeleg multe ….
Eu de unde sa știu pe ce parte a continentului ești tu?
Dullcat iar vorbeste prostii, confundandu-ma cu cine stie cine femeie de 60 de ani, eu sunt user aici din 2016, adica 7 ani si nu, nu am 60 de ani, inca mai am destui pana sa ajung acolo.
Chiar ma bucur pentru tine ca nu ai 60 …. Dar chiar așa te comporți
Imi pare rau sa te dezamagesc
Ma bucur pentru tine! Serios! Dar nu mai fi răutăcioasa și ironica in răspunsurile tale ca nimeni nu le știe pe toate ….
Fiecare interpreteaza dupa sufltul lui raspunsul meu, eu incerc sa dau unul corect si fara menajamente, ca nu am de ce sa mint sau menajez pe nimeni.
Ai devenit psiholog TPU?
Https://www.tpu.ro/......gura-data/ Aici sustine ca are copii de peste 30 de ani.Considerand ca varsta de pensionare e
in jur de 65 de ani si ea sustine ca mai are 20 pana atunci(ca si cum in prezent are cam 45 de ani), rezulta ca a facut primul copil la aproximativ 15 ani? Nu zau.:))
https://www.tpu.ro/adolescenti/chiar-e-asa-de-rau-la-mate-info/#18911603 Aici sustine ca e de-o seama cu o femeie nascuta in 1965.
Sfat serios, viziteaza un terapeut. In destule cazuri chiar ajuta. Am destui prieteni si amici care chiar au avut ajutor de la terapeut, unii inca merg.
Plânsul este o metodă de descărcare, nici de cum de copilăreală sau lașitate.
Este mult mai nasol să ții în tine toate emoțiile nașpa, fără să te descarci, Iar mai apoi sa ajungi la anumite crize de nervi sau chiar epuizări când o să explodezi.
Eu mă descarc vorbind. Spun ceea ce am pe suflet și ce mă deranjează. Iar când plâng este pentru că filmul la care mă uit este făcut foarte bine
Nu toată lumea este atât de deschis sau în multe cazuri nici nu ai cui sa ii spui ce ai pe suflet.
Este ok sa plângi, ba din contra, după peste ceva timp o sa îți amintești " uite ce am plâns din cauza sau pentru treaba y, nici nu merita pentru ca oricum am găsit rezolvarea".
Momentele de genul te întăresc, pentru ca te învață să fi empatic cu propria persoana, exact cum și sa vezi pe alta persoana care plânge și îți pare rău de ea, exact mila aia o sa ai și pentru propria persoana.
Pai asta zic, in România ești învățat sa îți reprimi toate sentimentele și nu este deloc sănătos …. Îmi doresc câteodată sa ma pot descarca, corpul, sufletul și mintea îmi cere lucrul asta …
Poate ca ai trecut prin evenimente traumatizante si te-ai rigidizat afectiv. E ceva legat de suflet, incearca sa mergi la niste slujbe la diferite biserici in diferite zile din saptamana ca sa te mai cureti. Citeste din Biblie - Evanghelii sau altceva care simti ca iti face bine.
Altfel, poti si sa asculti niste muzica fie clasica, fie ceva ce iti place tie, atunci cand vei asculta ceva potrivit o sa plangi. Mai poti sa pictezi, sa citesti ceva povesti sau carti de genul asta:
https://carturesti.ro/carte/supa-de-pui-pentru-suflet-654169771
Daca ai prieteni/prietene incearca sa mai iesi cu ei, sa mai stati de vorba, sa va plimbati, sa aveti niste activitati in aer liber, asa o sa te mai destinzi. Chiar si fara evenimente traumatizante, statul acasa si la calculator, pe telefon, la televizor, munca fara timp de recreere ne robotizeaza.
Daca ai pe-acasa persoane care te fac sa te simti rau, daca dupa ce incerci sa discuti cu ele te gandesti ca mai bine nu deschideai gura, de asemenea se poate intampla sa incepi sa tii totul in tine. In cazul asta, daca nu te intelegi cu ele e mai bine sa scurtezi timpul petrecut acolo sau in compania lor, daca se plang le spui de ce.
Exact … sunt foarte rigida, nu îmi doresc sa rămân așa, este din cauza traumelor trăite clar …. Asta și zic, vreau sa plâng sa ma răcoresc …. Prietenii in niciun caz, dacă nu pot sa plâng singura darămite cu prieteneii relația de acasă este una super sănătoasă, deci este strict legat de mine
Nu zic sa plangi cu prietenii, dar sa aveti impreuna activitati placute ca sa revii la sentimentele bune si la increderea in oameni, sa te stabilizezi emotional, sa te simti relaxata afara, sa simti ca faci parte din lume, nu ca te lupti cu ea. Pe urma o sa poti si sa plangi daca mai e nevoie.
Mai poate veni rigiditatea asta si daca ai facut rau cuiva sau ai suparat pe cineva sau ai facut tu ceva ce stii ca e rau si astfel ai pierdut din talantii tai - ca sa zic asa. Pentru asta trebuie sa te impaci cu cei fata de care ai gresit sau, daca nu mai e posibil, sa repari ce ai gresit fata de altii.
anaadiaconu întreabă: