Da, poti.Multi elevi se pregatesc de admitere invatand pe cont propriu.La tine de ce ar fi diferit, mai ales ca doresti sa asimilezi informatiile doar pentru cultura ta generala? Succes.
Desigur! Înainte de a da un examen de admitere, foarte multe persoane devin autodidacte la modul general( în ideea că nu practică medicina la negru, dar au cunoștințe aprofundate). Este bine să fi cunoscător al medicinei la modul general sau mai aprofundat, căci nu ști la ce te poate ajuta în viitor. Și poți aplica acest lucru și altor materii. E greu, căci nu poți face muncă practică, dar aici vine vorba de specializarea pe care intenționezi să o studiezi. Dar oricum, e ideal să avem cu toți cunoștințe medicale.
Sper că te-am ajutat!
Nu, nu poti fiindca amteria este enroma si ai nevoeid e profesori si de lectii predate prin laboratoare ca sa intelegi cum functioneaza corpul uman si ce se intampla in el.
Facultatea de medicina este si va ramane intotdeauna cea mai grea facultate de pe pamant, unde practic se invata toata viata, dar cel mai mult in primii 10 ani, cand faci 6 ani de studiu intens la facultate, urmat de 4 ani de rezidentiat, ca sa poti iesi in final medic.
Asadar, nu, nu poti invata medicina singura acasa!
Poti afla, dar de retinut, daca nu faci chestia aia frecvent uiti, o sa ramai cu putine informatii retinute.
Doctorii stiu pentru ca ei asta fac zilnic, odata ce inveti ceva, apoi repeti zilnic sau cit de cit continui sa practici in domeniul ala, le tii minte.
Ca sa retii mai multe, trebuie cumva sa inveti in modul ala explicativ, sa pricepi foarte bine ce se intampla, sa faci anumite asocieri, comparatii, cu ceva uzual din viata de zi cu zi, astfel odata intelese pe deplin, sa ramana acolo in mintea ta.
Si daca afci o facultate, daca nu practici ce ai facut uiti mare parte.Eu mai stiu 3 lulele din ce scoala am facut bine ca de e sa citesc ceva si este din domeniul ce am facuyt, imediat si am priceput, ori inteleg mai bine decat altii.
Creierul nu retine chestii care nu le folosesti, ori care considera el ca nu tiar trebui la mom ala.
Cind nu mai practici ceva, deja is bagate la fund de tot, de multe ori nici nu le mai poti scose, atit pline de praf ce sunt.
Daca sa zic studiezi acum, sa le tii minte trebuie sa revii peste ele dupa ceva ani, sa le recapitulezi.stiu si eu la max 10 ani.
Nu este greu daca ai timp, stai si nu treci mai departe pana ce nu esti clar lamurit de ceea ce citesti.
In zia de astazi poti invata mult mai simplu, mai usor, pentru ca ai acces la ionformatie, intri pe net, gasesti chiar animatii cu anumite chestii, asa se retine mult mai usor.
Gaeseti multe chestii f bune si usoare in engleza, de la americani, dar trebuie sa stii engleza ori sa traduci. Astia explica ce nai vazut vreodata prin RO nicaeri cu poze clare, cu desene, cu mura in gura, ca la prosti cum zic uni oameni.
Dar daca nu practici, eu zic ca nu are rost sa te incurci, pierzi timpul degeaba, oricum le vei uita.
Asa ca mai bun e sa faci ceva legat de tine, de ce faci tu acum, ori sa faci sport, macar oti mentii organismul in forma, sau sa studiezi ceva la care te pricepi si ce poti face sa iti aduca si ceva bani.
Cum ar fi in RO multi oameni nu se mai pricep la nimic, e nevoie de cei care se pericep la orice, electric, canalizare, inatalatie de apa, etc, dau doar exemple,, astea daca le stii, pot sa iti aduca bani, te duci la om ii pui o priza, pui un cablu ai luat banu
Sa cauti sa afci ceva care sa te si ajute, pentru ca pana la urma banu vorbeste.
Ceva la care sa te si pricepi, mai studiezi, sa stii sa faci f bine, mai bine ca altii, asa ca in timp o sa fi tu preferat de oameni pentru ca faci lucru de calitate.
Trebuie sa te bazezi pe calitate, pe cinste, sa nu pacalesti oamenii, sa le faci treaba buna, in timp o sa fii recompensat.
Eu asa as face, nu o fac pentru ca ma pricep deja la destule doar ca nu-s in RO, iar aici toti iti cer rahaturi, adica sa le dai garantie, sa ai firma, ca asa tu persoana fizica de unde te mai ia clientu.
dar si asa mai ma cheama unia, care is mai flexibili, mai ieftini nu prea cheama companii mari ca le iau bani multi.
Restu iti zic eu no sa te ajute, asa ca vrei tu sa stii, asta cauti atunci cand te roade ceva, afli iti explici, esti multumit, mergi mai departe.
Eu de aia stau pe aici, sau intru pe aici, citesc una alta, cineva intreaba ceva, ups uite asta nu o stiam, iar daca ma roade caut sa aflu, dar nu stau sa studiez acu toata medicina dao la jalea ca oricum nu ma ajuta cu nimic.
Daca stiu si eu tu vrei sa mergi la universitate, sa intri acolo, sa stii deja, sa aprofundezi, apoi sa practici, atunci poti, vointa sa ai ca totul este posibil.
Am vazut aici oameni f in varsta care au terminat facultati aproape de pensie
anaadiaconu întreabă: