Venim in lumea asta intr-adevar printr-o nastere din parinti - fiinte umane, dar venim in existenta cu Suflarea de viata din Dumnezeu, cu suflet; ceea ce ne aseaza inaintea celorlalte fiinte-necuvantatoare.Traim o vreme biologic, dar apoi sufletul se intoarce inapoi in lumea de dincolo:ori la Dumnezeu ori la celalalt stapan al intunericului.Mergem inspre o alta viata; fie inspre viata vesnica, fie inspre o moarte vesnica.Deci tot o viata dar in chinuri.Ne indreptam si umblam fie in voia lui Dumnezeu fie departe de ea...
Suntem rezultat al sexului .de acolo venim, si ne ducem in pamant...scuza-ma eu sunt mai pragmatica!
Venim cand nimeni nu se asteapta si credem ca imparatim pamantul, dar tot cand nimeni nu se asteapta, parasum pamantu.venim de sus facem un popas jos ne-am odihnit si apoi plecam tot sus la viata vesnica si fericita, ca de nu era fericire veneau si cei ce s-au dus.
Un raspuns explicabil si de bun simt este cel dat de @mikiscence.
Pentru mine intrebarea nu este destul de specifica. Care noi? Romanii? Oamenii in general? Viata de pe pamant? Tot universul?
Venim din joaca parintilor, si vom merge in pamant; copii nostri vin din joaca noastra, si vor merge in pamant, si tot asa copii copiilor nostri pana la sfarsitul pamantului sau al lumii.
Eu sunt de acord cu Carla! restul e treaba filozofilor să despice firul în 4... în plus, eu mai am o treabă la bucătărie, deci în următoarele 15 minute, către partea aia mă voi îndrepta!
Pai cu totii ne tragem din Adam si Eva. si ne indreptam unde alegem noi, unde ne duc deciziile noastre ce le luam zilnic
Suntem calatori pe acest Pamant, avand ocazia sa traim in trup experiente pe care nu le-am inteles inainte de intrupare...Nu stiu daca ne alegem noi "parintii "prin care venim, dar cu siguranta avem dreptul la viata si orice alegere in viata ne apartine impreuna cu consecintele ei.Nu ne alegem trupurile, dar avem posibilitatea sa-l pretuim, sa-l ingrijim, evitand excesele de orice natura.Intr-un final ne intoarcem de unde am venit, unii mai tarziu, obositi dupa o prea lunga calatorie, altii mai devreme ...Calatorie fericita, fara suferinte, tuturor!
anonim_4396 întreabă: