Bună!
NU este adevărat!
TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!
Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040
Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)
"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2015-2016 :
1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
2. Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040
Toate cele bune.
Eu nu înțeleg de ce fugiți de școala profesională, de parcă ar fi o ciumă.
Peste cîțiva ani veți vrea să ajungeți acolo și nu veți mai putea.
Teoretic, cu școala profesională înveți o meserie, capeți o diplomă de muncitor calicficat și poți prinde o încadrare la vreo firmă.
Cu liceul teoretic nu obții nimc.
După ce termini, cu sau fără bac, doar vînzătoare la vreo tonetă, sau în vreun mall ai putea prinde, dacă nu cumva intră numai ăia care au făcut liceul economic.
Faci 12 ani ca să vinzi cîrnați, măsline, telemea, sau pantofi, sau înghețată etc.
Acesta e capitalismul!
Vouă nu vi se spune la școală?
Nu e chiar asa, nu-i musai sa ajungi la profesionala. Totusi, cum sa iei 8 la romana facand asemenea greseli gramaticale.
Frate nu te lua dupa alti, asa credeam si eu, sunt clasa a 8 a si am intrebat-o pe diriginta mea si mi-a spus ca nu este adevarat, mi-a explicat ca media de la examene se calculeaza 75 % iar media claselor 5-8 25 %, iar ele se aduna si formeaza o medie generala.
De exemplu iei 4 20 la mate si 8 00 la romana, ce le doa se calculeaza si se mai aduna cu media claselor 5-8.
Capul124LuA întreabă: