Sugestii:
1. Pentru vocabular:
Fixează-ţi un număr (5, să zicem) de cuvinte noi pe zi. Învaţă-le. Ziua următoare ai cele 5 din ziua trecută + 5 de azi... şi tot aşa, progresiv.
2. la înţelegere:
Uită-te la filme fără subtitrare; citeşte cărţi (tipărite, pdf, ebooks) în engleză.
3. La gramatică:
Câte o regulă/excepţie de studiat pe zi
TIP: Nu e important să îţi fixezi multe într-o zi, ci să menţii ritmul pe care tu singur ţi-l vei impune!
Incearca sa te uiti la filme fara subtitrari... cat intelegi este bine, incetul cu incetul vei pricepe mai bine, asa am invatat si eu, dar din jocuri de calculator
How old are you?
19
Si ce nota iti dai la engleza?
Am terminat a 12-a cu 9
Great,poti sa ma ajuti la engleza, cu ceva expresii, cuvinte cool?
Cum adica expresii, cuvinte cool? in ce sens?
Idioms and words, do you understand?
Poti sa gasesti pe cineva care sa exerseze cu tine, sa cauti pe internet un chat de englezi care sa comunice cu tine in engleza si sa-ti explice anumite chestii, ori iti faci rost de niste carti de la librarie.
Ar trebui intai de toate sa inveti sa scrii romaneste corect, engleza mai poate astepta.
Tipule,am locul II la olimpiada la limba romana, apropo tu iti cladesti o viata pe prezumtii, supozitii?
Poate la olimpiada rasului
Reciteste cum ai scris intrebarea asta si numara-ti virgulele in plus.
Serios? Tu crezi ca ma doare pe mine cum scriu eu virtual? Tipule dati o palma, pe mine ma intereseaza realitate, miezul ei,,,,
Nu scrii virtual fraiere, scrii cat se poate de concret (si de prost).
Vai mama ta.
Si "tipule" sa-i zici lu' tac-tu ca nu ne tragem de sireturi, nici n-am fost colegi de facultate.
Like you...
Ba stroe, esti vreun nebun, care moare dupa justin ala?
Ignora-l.
Citeste carti in engleza, converseaza in engleza cat mai mult, chiar si cu straini, asa le prinzi trucuri de limbaj.
Uita-te la filme si seriale fara subtitrare. E incredibil cat de repede retii expresii din context si fel de fel de cuvinte noi. Eu cand am inceput sa invat engleza nu se traduceau inca desenele animate si mi-au fost de un real folos pentru vocabular.