| Sergiu1996 a întrebat:

Deci,in anul acesta voi face niste ore de engleza,suplimentare,dar ce as putea pe langa asta,eu acasa sa fac, cum sa invat si mai mult?

Răspuns Câştigător
| ovidius a răspuns:

Sugestii:
1. Pentru vocabular:
Fixează-ţi un număr (5, să zicem) de cuvinte noi pe zi. Învaţă-le. Ziua următoare ai cele 5 din ziua trecută + 5 de azi... şi tot aşa, progresiv.

2. la înţelegere:
Uită-te la filme fără subtitrare; citeşte cărţi (tipărite, pdf, ebooks) în engleză.

3. La gramatică:
Câte o regulă/excepţie de studiat pe zi

TIP: Nu e important să îţi fixezi multe într-o zi, ci să menţii ritmul pe care tu singur ţi-l vei impune!

21 răspunsuri:
| HelpMeNow a răspuns:

Incearca sa te uiti la filme fara subtitrari... cat intelegi este bine, incetul cu incetul vei pricepe mai bine, asa am invatat si eu, dar din jocuri de calculator big grin

| Sergiu1996 explică (pentru HelpMeNow):

How old are you?

| HelpMeNow a răspuns (pentru Sergiu1996):

19 happy

Si ce nota iti dai la engleza?

Am terminat a 12-a cu 9 big grin

Great,poti sa ma ajuti la engleza, cu ceva expresii, cuvinte cool?

Cum adica expresii, cuvinte cool? in ce sens?

Idioms and words, do you understand?

| drogh a răspuns:

Poti sa gasesti pe cineva care sa exerseze cu tine, sa cauti pe internet un chat de englezi care sa comunice cu tine in engleza si sa-ti explice anumite chestii, ori iti faci rost de niste carti de la librarie.

| LucianStroe a răspuns:

Ar trebui intai de toate sa inveti sa scrii romaneste corect, engleza mai poate astepta.

| Sergiu1996 explică (pentru LucianStroe):

Tipule,am locul II la olimpiada la limba romana, apropo tu iti cladesti o viata pe prezumtii, supozitii?

| LucianStroe a răspuns (pentru Sergiu1996):

Poate la olimpiada rasului laughing

Reciteste cum ai scris intrebarea asta si numara-ti virgulele in plus.

Serios? Tu crezi ca ma doare pe mine cum scriu eu virtual? Tipule dati o palma, pe mine ma intereseaza realitate, miezul ei,,,,

| LucianStroe a răspuns (pentru Sergiu1996):

Nu scrii virtual fraiere, scrii cat se poate de concret (si de prost).

Vai mama ta.

Si "tipule" sa-i zici lu' tac-tu ca nu ne tragem de sireturi, nici n-am fost colegi de facultate.

| LucianStroe a răspuns:

Ah, mucea, cat imi plac "desteptii" ca tine...

Like you...

Ba stroe, esti vreun nebun, care moare dupa justin ala?

Răspuns utilizator avertizat
| pastru009 a răspuns (pentru Sergiu1996):

Ignora-l.

| vinusipaharu a răspuns:

Citeste carti in engleza, converseaza in engleza cat mai mult, chiar si cu straini, asa le prinzi trucuri de limbaj.

| junk1sta a răspuns:

Uita-te la filme si seriale fara subtitrare. E incredibil cat de repede retii expresii din context si fel de fel de cuvinte noi. Eu cand am inceput sa invat engleza nu se traduceau inca desenele animate si mi-au fost de un real folos pentru vocabular.