| Theseus a întrebat:

Deci incerc sa ajut o fata(ea e clasa a 11-a, eu a 12-a)sa "priceapa", sa "invete" engleza, chestia e ca ea nu a facut decat franceza si la engleza e foarte jos(debea stie 2-3 cuvine si citeste aiurea rau)si profa cica o lasa, asa ca mi-a cerut mie ajutorul.Nu stiu cum sa o fac sa prinda mai repede pronuntia si cuvintele sa le traduca...(tot ce fac cu ea e sa citim texte si la traducem, dar merge foarte greu). Intrebarea mea este: Cum sa fac sa o ajut mai mult sa priceapa mai repede sa-i imbunatatesc pronuntia si sa retina cuvintele(adica sa le recunoasca direct in romana, fara sa stea sa se gandeasca ce ar putea insemna...) cat mai eficient si rapid posibil?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu ai cum tu sa o faci sa pronunte mai repede si mai bine. Astfel de lucruri se invata in timp si cu multa practica. Nu ai cum in cateva ore pe saptamana sa o faci as. Cel putin nu la pronuntie.
Insa, incearca sa ii sugerezi sa se uite la filme in engleza cu subtitrare in engleza si sa citeasca mai mult in engleza. Cu cat se inconjoara mai mult cu informatii in limba engleza cu atat ii va fi mai usor sa o invete.
Tot ce poti face tu ca indrumator este sa o ajuti cu gramatica, sa ii explici regulile, sa faceti excercitii, lucruri care pot fi cat de cat controlate si invatate. Pronuntia corecta nu vine din invatat, vine din experienta si mult contact cu limba respectiva.

1 răspuns:
| neutrino a răspuns:

Pentru a preda ceva cuiva trebuie sa ai cel putin doua calitati: tu sa stapanesti foarte bine tematica respectiva si apoi sa fii artist in arta pedagogiei.