3 barbati se duc la un hotel unde tariful este de 30 euro camera pe noapte. Fiecare barbat plateste cate 10 euro.
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euro, asa ca roaga unul dintre angajati sa returneze 5 euro celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euro.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euro.
Unde este un euro?
R:Acest 1 euro nici nu exista, problema e una falsa. Se induce in eroare cititorul cu o falsa problema.
Cei trei au platit la inceput cate 10 euro fiecare pentru camera.
Dupa ce au primit inapoi cate un euro, inseamna ca a platit fiecare cate 9 euro pentru camera, adica 27 euro platiti pe camera in total de cei trei.
27 euro platiti de cei trei = 25 euro la receptie + 2 euro la angajat
Logica in mod corect este: 9 * 3 - 2 = 27 - 3 = 25 euro, cat a ramas la receptioner.
Si suma de 30 de euro iese la socoteala:
9 * 3 = 27 euro platiti de cei trei, plus acel cate un euro care a fost inapoiat fiecaruia = 27 + 1 + 1 + 1 = 30 euro
Deci nu are sens logic sa aduni 27 + 2 si sa te intrebi de ce nu da 30 si unde este acel 1 euro...
Tot asa e si la aia a ta!
Logica ta este eronatasi problema nu este falsa! tu nu mai pui aia 2 euro pe care cei 3 ii da spaga? ei de fap platesc de caciula 9, 33333333333333 x 3 ia fa calculu sa vezi ca ti da 28 plus 2 euro de la receptioner =30 in cap
calculul este asa...25 impartit la 3 =8, 33333333333333+1 adica euro primit inapoi =9, 33333333333333 inmultit cu 3=28+2=30
Eu am văzut într-un pliant de la reţeaua de magazine LEONARDO adidaşi de la firmele "adidas", "puma", " NIKE", " Kappa", " reebok", cu preţuri între 129 şi 179 lei ( aproximativ 30 -40 de euro).
Ăştia nu sînt buni? Trebuie neapărat de 97 de euro?
Băi, amice, nici măcar părinţii tăi nu erau născuţi cînd eu luam cunoştinţă de glumiţa asta. Plus că varianta lui Wintage e mai deşteaptă, mai rezonabilă.
Dar vorba aia, bancu-i vechi da'prostu-i nou.
Şi măcar de-ai şti ce e aia caterincă!
Fiat lux!
Vae victis!
Pai nu asa se calculează. Uite cum e corect: 97euro (adidasi)+1euro (mama)+1euro(tata)+1euro(tu)=100euro
Imi trimiti un mesaj cu raspunsul? te roog! plzz! promit ca nu scriu aici dar sunt mega curioasa!