Buna, eu am stat in Italia pana in clasa a 8a si pot sa ti spun ca scolile nu sunt prea bune. in Romania faci mai multe lucruri ca de exemplu la chimie, fizica, mate, info etc. acolo se axeaza mai mult pe lucrurile artistice, gen muzica, desen sau pe materile care tin de partea umana gen istorie sau geografie(cel putin asa era in generala). copiii sunt foarte rautaciosi, mai ales daca te vad ca esti roman si nu vorbesti foarte bine limba lor. am o prietena care e la liceu in Italia in clasa a 10a si abia face molul la chimie in timp ce noi facem chimie organica intr a 10a. cand m-am mutat din Italia in Romania mi-a fost foarte greu sa recuperez materia. dupa parerea mea cel mai bine termii liceul in Romania pentru ca etse de 10 ori mai bun decat acolo, unde nu inveti mai nimic.
dupa aproape 5 ani de cand stau in Romania pot sa spun ca scoala ii mai buna aici, chiar daca tara se duce de rapa. acum depinde de tine si ce vrei sa faci in viitor, mai ai trei ani pana cand termini liceul deci nu vad rostul sa te muti acolo, ai putea sa te duci la facultate. daca mai ai nedumeriri mai poti intreba orice.