| bubiko_8310 a întrebat:

Deci Urgentttt! Maine dau test la romana si vreau nota mare! Vreau sa stiu toate intrebarile complementului ...va zic mai exact complement de mod, complement etc...si la atribut si la dativ si genitiv Va rog! Nu imi spuneti pur si simplu sa imi deschid caietul pentru ca NU le am crying. Pe scurt sunt in a6a happy hmm si ce intrebare are atributul subtantival apozitional.Nu imi faceti tema decat ma ajutati! Si la comentari fara sa comentati greselile de ortografie pur si simplu scrieti raspunsul. Dau funda daca asta va face sa raspundeti!

4 răspunsuri:
| Simyx a răspuns:

Dativ: cui? genitiv: al/ale/a/ai cui? complement de mod: cum? de timp: cand? de loc: unde? complement direct: cine/ce?, pentru cine/ce? complement indirect: despre cine/ce.etc. atribut: ce fel de? la atribut substntival apozitional nu mai stiu.si ba da le ai in caietul de a5a, si eu sunt a6a dar toate astea le-am invatat de pe a5awinking.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hey :*!
Nu fi trista, te ajut eu >big grinbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A, am uitat la dativ : are intebarea "CUI?" si poate avea functia sintactica de complement.
Genitiv; are intrebarea al/ai/a /ale cui? si poate avea functia sintactica de atribut.