Buna. Si eu sunt la filo ( a 10-a). Deci ambele sunt grele. Daca dai la litere iesi doar profesoara. Mai bine asteapta pana anul viitor cand vei face psihologie ca sa vezi daca te descurci, daca iti place.
Nu cred ca e niciuna chiar "usoara" daca vrei cu adevarat sa inveti. Nici foarte grele nu sunt facultatile mentionate de tine. Eu am facut psihologia si nu este foarte pretentioasa la licenta. Sigur, eu am facut din pasiune, asa ca poate si din acest motiv mi-a venit relativ usor. Ma astept ca si la literatura sa fie aspecte usoare si aspecte dificile. Important este sa te gandesti ce fel de materii ai vrea sa inveti in urmatorii 3 sau 4 ani si cam ce calificari ai vrea sa ai in urma facultatii. Daca ai intrebari anume despre facultatea de psihologie, poti sa imi scrii. Oricum, esti abia in clasa a noua - daca tot ai inceput sa iti pui problema atat de devreme, probabil vei gasi raspunsul la timp.
Dupa cum scrii, mai ai mult de invatat la limba romana. Trage tare si recupereaza si in clasa a X-a poti sa te hotarasti la ce facultate sa dai. Consulta-i si pe profesorii de specialitate sau pe prietenii adevarati!
Nu e vorba de 'usor', ci este vorba de ceea ce iti place tie si ceea ce vrei tu sa devii. Daca iti place sa ajuti oamenii si sa ii intelegi pai poti sa mergi la pshihologie, daca nu, pai poti sa alegi cea de litere. conteaza ca tie sa iti placa ceea ce faci! Oricum esti abia a9a, pana in clasa a 12a te mai razgandesti de cateva ori. Deci urmeaza-ti instinctele si fa ceea ce iti doresti!